NOU COMUNICAT: 300 tests de diagnosi ràpid

NOU COMUNICAT DE L'AJUNTAMENT - CORONAVIRUS A BANYOLES

La comissió de seguiment de l’evolució de l’emergència sanitària de l’Ajuntament de Banyoles, reunida de nou avui diumenge al migdia, ha acordat informar de les següents mesures davant de l’alarma sanitària decretada pe la COVID-19:

• L’Ajuntament de Banyoles va entregar ahir al Centre d’Atenció Primària de Banyoles 300 tests de diagnòstic ràpid que es destinaran a les residències geriàtriques de la ciutat amb l’objectiu que aquestes proves es puguin fer als residents. Els testos els ha comprat l’Ajuntament de Banyoles com a mesura d’urgència per als geriàtrics de la ciutat. El lliurament el va fer el mateix Alcalde Miquel Noguer al doctor Moisès Costa, que des del CAP Banyoles coordina l’atenció mèdica a les residències de gent gran de la població.

Miquel Noguer ha explicat que, “des de l’inici d’aquesta crisi sanitària estem en contacte permanent amb les residències geriàtriques de Banyoles i amb el Centre d’Atenció Primària per donar-los suport en tot allò que hagin pogut necessitar amb l’objectiu de garantir el benestar tant dels residents com del personal que els atén”. A banda dels testos que l’Ajuntament ha comprat ara, també s’ha distribuït als geriàtrics, així com a les residències per a persones amb discapacitat i toxicomanies material sanitari que han donat empreses i entitats de la ciutat, mascaretes elaborades per voluntaris, així com altre material de protecció a través del Centre d’Atenció Primària.

A part d’aquesta compra de tests de diagnòstic ràpid que ha fet l’Ajuntament de Banyoles, es preveu que en els propers dies arribin més testos per part de la Generalitat i l’organisme Dipsalut de la Diputació de Girona.

• Des de l’inici de la crisi per la COVID-19 l’Ajuntament de Banyoles també S’ha reforçat l’atenció als col·lectius més vulnerables, especialment de la gent gran que viu sola, trucant als majors de 70 anys que viuen sols i oferint suport psicològic a la gent gran que ho necessita. També s’han habilitat els serveis i recursos necessaris per tal que la gent gran pugui tenir accés als aliments, medicaments i altres béns i serveis essencials o per garantir el subministrament de productes de primera necessitat per a les persones que ho necessiten, així com el repartiment de les targetes per als alumnes que disposen de beques menjador.

Pel que fa a l’àmbit sanitari, continua el pla de desinfecció dels espais i edificis públics, així com dels carrers amb més moviment de persones per evitar la possible propagació del virus. També s’ha reforçat la neteja i recollida a les àrees d’aportació de residus.

• Des de l’inici de l’estat d’alarma, els cossos policials han sancionat més d’un centenar de veïns de Banyoles per saltar-se la restricció de moviments establerta.

• L’alcalde Miquel Noguer ha volgut recordar de nou a la ciutadania que “han de continuar restringint els moviments als estrictament imprescindibles” i ha afegit que “malgrat que el proper dimarts es puguin aixecar algunes mesures del confinament de caràcter laboral decretades pel govern de l’Estat, el confinament continua vigent”. “Ara més que mai és important que ens quedem tots a casa i només sortim per fer únicament allò que és necessari”, ha destacat Miquel Noguer i ha afegit que “continuem en una situació excepcional i hem d’actuar amb responsabilitat”.

Banyoles, 12 d’abril de 2020

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!