Tot el que vols saber sobre la nova factura de la llum

L’1 de juny va entrar en vigor el canvi regulador més important des de l’aprovació de la Llei del Sector Elèctric el desembre de 2013, que es veurà a la factura d’aquest juliol.

El Govern amb la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència van dissenyar un nou sistema de repartiment dels “costos regulats del sistema elèctric” que pagues a la factura de la llum depenent de l’energia que consums i la potència que tens contractada, costos que representen més de la meitat de l’import de la factura, i que es fixen per llei. 1

Per no generar més dèficit al sistema elèctric, com que la quantitat total a cobrir amb aquests costos regulats no pot variar, si amb la nova regulació un concepte baixa, un altre ha de pujar. Per tant, hi haurà qui pagarà menys i qui pagarà més. Per això és molt important entendre què has de fer per tal de no pagar de més:

1) Ara es paga més cara l’energia consumida i més barata la potència contractada, per tant, intenta ser més eficient, gastant només l’energia que realment

necessites, amb electrodomèstics eficients i procura d’aprofitar usos. Per exemple, posar rentadores plenes o temperatures no inferiors a 24-25º per a l’aire condicionat és més important que abans.

2) Els horaris. Els costos regulats de l’energia tenen preu diferent segons l’hora del dia. Hi ha tres períodes: punta, pla i vall:

Tot el que vols saber sobre la nova factura de la llum

I els caps de setmana i festius són vall totes les hores.

Cal evitar, en la mesura del possible, les hores punta i conèixer molt bé el teu perfil real de consum, ja que, potser, el teu ús en hores puntes no és tan important com penses (els clients d’Agrienergia poden veure el consum horari per la data a “l’àrea client” de la web).

3) Contracta la llum amb una empresa elèctrica que pugui oferir-te un preu competitiu per l’energia en la seva part no regulada. Com ara Agrienergia, que a més d’oferir-te energia 100% renovable, t’ofereix:

· Tarifa Eficient amb tres preus fixes al dia, independentment del que faci el mercat majorista, o “pool”, cada dia.

· Tarifa Indexada, si vols pagar exactament el que marca el mercat cada hora.

· Tarifa Tranquil·litat, amb un únic preu per cada hora del dia i cada dia de l’any, si no vols estar pendent del rellotge per usar l’energia que necessites.

Consulta les tarifes a: www.agrienergia.com/tarifa-domestic-10 

Coneix si et surt a compte la Tarifa Tranquil·litat amb el comparador: www.agrienergia.com/comparadortarifa, i fes el canvi de tarifa fixa de manera senzilla i automàtica a www.agrienergia.com/tarifafixa.

Si consumeixes molt a hores punta (les de sol), valora posar-te autoconsum fotovoltaic al teu teulat o a un altre disponible en un radi de 500 m del teu habitatge o negoci. 

A Agrienergia Solar www.agrienergiasolar.com et fem una proposta gratuïta, valorant les opcions que et sortin més a compte, amb la garantia de ser la teva empresa elèctrica de confiança gràcies al nostre coneixement i visió de conjunt en temes energètics.

Per acabar, des d’Agrienergia volem ser al teu costat, ajudant a adaptar-te als canvis, posant al teu servei noves eines digitals, com ara el nostre servei gratuït Agrienergia Digital, amb el que gaudiràs d’informació i consells personalitzats per a rebaixar la teva factura, elaborats amb la informació del teu consum i algoritmes d’intel·ligència artificial. 

Per a rebre aquest servei, dona’t d’alta a la factura electrònica www.agrienergia.com/facturaonline

Com dèiem a l’inici, aquest juliol vivim el canvi més fort en la factura elèctrica des de 2013, però a Agrienergia volem que, amb nosaltres, et sentis tranquil i segur, ja que treballem i innovem pensant a fer-t’ho tot més fàcil.

L’equip d’Agrienergia

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!