Adrià Juscafresa Poch

Adrià Juscafresa Poch

Adrià Juscafresa Poch


Format en restauració a l’Escola d’Hostaleria de Girona, amb l’especialització en sommelieria per l’UDG i amb una formació Wine & Spirit Education Trust, un any abans del confinament total, l’Adrià i el seu equip obren el primer bar de vins de Banyoles: La Consulta


 

Com va sorgir la idea d’obrir un bar de vins a Banyoles?

Després de setze anys treballant al sector de la restauració i a la venda especialitzada de vins, torno a Banyoles amb el projecte personal de distribució de vins a la província. És llavors quan decidim obrir un bar de vins a casa nostra, a Banyoles. Per tal d’intentar acostar de manera senzilla i fresca un món carregat de discursos complexos i a vegades massa abstractes.

Ets car de veure, a La Consulta!

El meu dia a La Consulta està més a la part de la distribuïdora, en la gestió i direcció en general, però ajudo amb tot el que puc a l’equip del bar de vins.

Abans d’obrir La Consulta, què feies?

En una primera etapa, vaig treballar a l’hostaleria i en botigues especialitzades de vins. Després, sobretot, em vaig dedicar a venda al sector professional, centrat en hostaleria mitjana- alta, botiga especialitzada, majoristes, etc.

A La Consulta, jugueu molt amb les conserves i tapes fredes. Em recorden les “abaceries” andaluses.

El concepte és gastronomia tipus taverna, però sense cuina. Des de bones conserves, fumats, embotits ibèrics, formatges catalans. La idea és la mateixa que amb el vi; seleccionar producte de bons elaboradors, a poder ser independents i on la qualitat passi per davant de buscar-hi només un rendiment econòmic

Us esperàveu que, en un Banyoles, un bar de vins tan exclusiu tingués tant d’èxit?

No considero que sigui un local exclusiu, cert que no ens conformem amb qualsevol cosa, en tot cas “especialitzat”. Abans d’obrir ens deien la típica frase de ‘a Banyoles la gent no beu vi…’. I, òbviament, era així si mai ningú s’havia concentrat en oferir-lo com ho fem nosaltres. Tot i això, hi ha una part important de públic que segur no li veu la gràcia o no li crida l’atenció… ha, ha, ha!

Alguna novetat de cara al 2022? 

Abans de la pandèmia volíem fer un espai de cuina i ampliar la carta amb plats calents, però amb totes les dificultats encara no ens hem atrevit. Esperem que aquest 2022 sigui l’any que ens hi bolquem i aconseguim fer una oferta molt més rodona i atractiva.

Molta sort i gràcies!

A vosaltres.

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!