Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

ONÍRICA

8 octubre, 2023 @ 18:00

|Recurring Esdeveniment (See all)

One event on 8 octubre, 2023 at 18:00

ONÍRICA

ONÍRICA

Dissabte 7 | 20 h

Diumenge 8 | 18 h

 Banyoles ·  Auditori de l’Ateneu

Preu: 12 €


El compositor i pianista Paco Viciana i l’artista visual Anna Bahí presenten ONÍRICA, música, imatges i poesia en un espectacle de somni. S’obren les portes d’un món il·lusori i ens endinsem dins un espectacle reblert de so, llum i color, de subtileses, de comunicació constant amb la natura, d’imatges contemplatives i poètiques. La part musical de l’espectacle ha estat concebuda per en Paco Viciana que interpretarà al piano les seves composicions juntament amb set creacions/improvisacions que naixeran en exclusiva davant del públic que assisteixi a l’espectacle, complementat de prop en l’apartat visual per l’artista Anna Bahí que ha creat els audiovisuals que a gran pantalla omplen l’espectacle de llum, color i bellesa així com els apartats de disseny gràfic i escenografia, aquest últim amb la incorporació de l’artista Jaume Geli que junts conceben una recreació màgica d’un bosc en escena. L’actor i rapsode Lluís Soler ens recitarà al llarg de la proposta part de l’obra que van crear magistralment dos mestres de la poesia romàntica i modernista catalana com són Jacint Verdaguer i Alexandre de Riquer amb fragments dels seus respectius poemes “Canigó” de 1886 i “Poema del Bosc” de 1910, poemes que han estat la font inicial per a generar la poètica visual i musical d’ONÍRICA. La direcció escènica anirà a càrrec de l’Àngel Amieva. I finalment tot serà complementat amb el disseny de llums i so que ha creat en Marc Paneque amb la direcció tècnica de Punt de Fuga.

Oferim a la sortida de l’espectacle la possibilitat de signar-vos el Llibre d’Autor ONÍRICA de l’Anna Bahí editat per Edicions MMV com a creació artística complementària de la proposta, fotografies espectaculars que han sorgit mentre es creava l’espectacle, amb l’afegit al final del llibre d’un codi exclusiu QR, a on es podrà baixar d’internet un munt de material com ara audiovisuals, fotografies, poemes, material de promoció i les músiques que s’han fet servir en l’espectacle.

La mitificació de la natura com espai sagrat a través del món dels somnis.

La música dels astres i harmonia,
a qual suau remor dorm i somia.

                (J. Verdaguer – Canigó – Cant IX)

Això vol ser ONÍRICA.

Idea, muntatge sonor, música i piano: Paco Viciana – Creació d’audiovisuals, fotografies i llibre d’artista: Anna Bahí  – Escenografia: Jaume Geli – Disseny de llums i so: Marc Paneque – Direcció escènica: Àngel Amieva – Direcció tècnica: Punt de Fuga – Veu en off poemes (Rapsode): Lluís Soler – Realització vídeo promocional: Quim Paredes – Fotografies per premsa: Lluís Serrat  – Enregistrament veu en off poemes: Estudis Santa Pau (Tècnic: Abdon Compta) – Veu en off falca inici: Ingrid Calpe – Producció i coordinació: Possibles Produccions (Anna Bahí  & Paco Viciana)

Per a dur a terme aquest projecte, hem obtingut els ajuts de l’Ajuntament de Banyoles, la Diputació de Girona, els Ajuts Girona CREA de l’Ajuntament de Girona i la Fundació Coromina.

Mostra els detalls

Data:
8 octubre, 2023
Hora:
18:00
Categoria d'Esdeveniment:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »