Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

Rereelteló: ROJOS

maig 4 @ 19:00

Rereelteló: ROJOS

Rereelteló: ROJOS

Dissabte 4 de maig | 19 h

 Porqueres · ESTUDI TALLER CARLES FONTSERÈ

Preu: 10 €

Entrades: https://centrecivicporqueres.koobin.com/index.php


“La unió entre dansa i memòria històrica”

Rojos és una peça d’arts escèniques de Miquel Barcelona, resultat d’una recerca de dos anys sobre l’època de postguerra de la Guerra Civil espanyola. Aquesta investigació es va fer a partir d’un projecte de recerca paral·lel —roges— consistent en 15 immersions en el territori per buscar memòria sobre aquest període. Aquestes activitats volien generar sinergies entre testimonis particulars, mostres de treball en procés del material coreogràfic i informació teòrica i artística sobre l’època. El resultat escènic té el llenguatge de la dansa contemporània com a eix discursiu, però pretén submergir-se en la memòria de l’espai singular on es representa.

La peça posa en valor les veus dissidents i la vida clandestina durant la repressió mitjançant les figures artístiques, les dones creadores i el moviment homosexual. Vincula el moment present amb l’època de postguerra a través d’experiències en primera persona i la construcció d’un relat artístic complementari a l’històric creat a partir de la memòria col·lectiva.

Una postguerra és un fet universalitzable i comú en la memòria de tots els pobles, territoris i bàndols. Essencialment, el llenguatge de la dansa ens permet oferir discursos no narratius que evoquen a imaginaris col·lectius. 

Després de tot el camí recorregut a través d’aquesta recerca que continua viva, continuem veient en aquest projecte una bona oportunitat per escoltar, aprendre, reparar i visibilitzar.

Mostra els detalls

Data:
maig 4
Hora:
19:00
Categoria d'Esdeveniment:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »