Cargando Eventos

« Todos los Eventos

  • Este evento ha pasado.

Vilauba en 3D. Entrem a la vil·la romana

10 julio, 2021 @ 18:00

|Evento recurrente (Ver todos)

Un evento que comienza el 11 septiembre, 2021 a la hora 18:00

Vilauba en 3D

 

Visita: Vilauba en 3D. Entrem a la vil·la romana
A les 18 h
Camós: Vil·la romana de Vilauba.
Edat: 7+ anys
Preu: 4 €; 65 + anys: 2,5 €; 6- anys: Gratuïta
Info: Museus de Banyoles, 972.572.361, comunicaciomuseus@ajbanyoles.org


Passejarem per la part residencial de la vil·la i amb l’ajuda de la recreació virtual en 3D entendrem com funcionava la casa, quin era el seu sistema de vida i com s’organitzaven els seus habitants…

La dilatada ocupació de Vilauba, dels segles II-I aC fins al segle VII, va comportar també una gran superposició de restes constructives que són el resultat de les successives reformes efectuades en el transcurs dels anys. El topònim Villa Alba, que fa referència a una masia propera i de la qual avui pren nom el jaciment, suggereix la seva possible continuïtat a partir de l’època medieval i és també un clar testimoni de la profunda petja romana en aquest territori.


Vilauba és una vil·la romana situada en una petita vall que s’estén a uns tres quilòmetres al sud del municipi i de l’estany de BanyolesMalgrat que la seva descoberta es remunta a l’any 1932, a causa de les obres de construcció de la carretera que encara avui porta a Pujarnol, la recerca arqueològica sistemàtica no va començar fins a l’any 1978. L’esforç realitzat al llarg de tots aquests anys de treballs continuats ha deixat a la vista més de 2000 m² de restes arqueològiques a partir de les quals podem apropar-nos al món rural de l’època romana.

El febrer de 2021 la vil·la va ser declarada Bé Cultural d’Interès Nacional, en la categoria de Zona Arqueològica. Vilauba en 3D. 


La dilatada ocupació de Vilauba, que cronològicament abasta des dels segles II-I aC fins al segle VII, va comportar també una gran superposició de restes constructives que són el resultat de les successives reformes efectuades en el transcurs dels anys. El topònim Villa Alba, que fa referència a una masia propera i de la qual avui pren nom el jaciment, suggereix la seva possible continuïtat a partir de l’època medieval i és també un clar testimoni de la profunda petja romana en aquest territori.


Recreació virtual en 3DVilauba en 3D.

Detalles

Fecha:
10 julio, 2021
Hora:
18:00
Categoría del Evento:

Organizador

Museus de Banyoles
Teléfono:
972 57 23 61 - 972 57 44 67
Correo electrónico:
museudarder@ajbanyoles.org - macb@ajbanyoles.org
Ver la web Organizador

Local

Vilauba
Espanya + Google Map

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Translate »