Això també és violència

La violència de gènere sol associar-se principalment a les agressions sexuals, però només cal tenir unes poques nocions de feminisme per saber que va molt més enllà.

Malauradament, hi ha moltes violències que passen desapercebudes, que sovint classifiquem com a micromasclismes i que per això mateix se’ls resta la importància que realment tenen.

He contat ja més de cinc amigues que m’han explicat multitud de problemes ginecològics i de salut menstrual els darrers mesos: ovaris poliquístics, efectes secundaris per l’ús de pastilles anticonceptives, còlics fortíssims i un llarg etcètera.

La darrera ha estat una amiga que tot i tenir evidències d’alguna irregularitat hormonal no vol acudir a la seva ginecòloga perquè no se sent còmoda.

L’última vegada que va visitar la consulta es va sentir vulnerable, menyspreada i qüestionada. Violència ginecològica. Afegiu-la a la llista.

Aquest tipus de tracte cap a les pacients, les quals poden sentir-se molt vulnerables en aquests contextos, se suma a la manca d’investigació sobre salut sexual femenina. Això acaba derivant en una gran falta de confiança cap a la ginecologia, la qual obliga les dones a explorar altres vies, com la ginecologia autogestiva. Aquesta és una alternativa viable, però no hauria de ser l’única opció viable. El sistema de salut públic ha d’actualitzar les seves pràctiques a la societat feminista.

Quantes dones no s’han sentit infantilitzades, o qüestionades i jutjades per la seva vida sexual a les consultes? 

Posar nom als problemes és el primer pas per solucionar-los, aquest té nom i cognoms: violència ginecològica.

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!