ALAIN JOHANNES

músic multidisciplinari que va influenciar a Chris Cornell i a altres titans del rock.

Endinsem-nos a la vida d’Alain Johannes Moschulski, músic multidisciplinari que va influenciar a Chris Cornell i a altres titans del rock.

Us estic parlant del fundador del grup Eleven: ell, a la guitarra i veu; la seva parella Natasha Shneider, als teclats i veu; i l’exmembre de Red Hot Chili Peppers, Jack Irons, a la bateria. Alain, músic sigil·lós, va saber reunir els ingredients necessaris a la seva banda per aconseguir una cosa única lluny de la seva terra natal, Xile. Una banda que va perdurar fins que Shneider va morir de càncer. El pes d’aquesta tràgica història d’amor serà palpable en el so de les creacions de Johannes sempre més.

Després de pèrdua de seva estimada, si analitzem l’obra d’Alain Johannes, s’aprecia una melancolia ineluctable, reforçada en la seva veu particular. La mort de la seva esposa s’escolta en l’harmonia de les seves composicions i en la seva genialitat a l’hora de compondre. Tot plegat comporta que es converteixi en un so realment captivador que no ens pot decebre.

Alain és un col·laborador incansable, tant com a músic com a productor, de molts altres grups i artistes com Queens of the Stone Age, Arctic Monkeys, P.J. Harvey, Chris Cornell, Hillel Slovak, Eddie Vedder, Them Crooked Vultures, Mark Lanegan and The Desert Sessions, No Doubt… També va participar en els inicis dels Red Hot Chili Peppers i va ser qui va ensenyar a tocar a Flea.

Us animo que escolteu Spark, un àlbum embriagador el qual Alain ha produït i ha tocat gairebé tots els instruments i que, a la vegada, s’allunya moltíssim del so d’Eleven. Un àlbum on podem escoltar un Alain Johannes madurant les seves pròpies cicatrius a través del seu cigar box. Concebut després de la mort de Natasha, l’àlbum serveix de saludable catarsi per al músic.

També, molt recomanable el documental sobre la seva vida “Unfinished Plan: El camino de Alain Johannes” o “Unfinished Plan: The Path of Alain Johannes”.

 

 

Redacció: Rico Liquete

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!