Albaraque Naturopatia Banyoles


L’Alba Roca és de Banyoles i es dedica professionalment als acompanyaments amb tècniques naturals trobant-se al capdavant del seu propi projecte a Albaraque.


Qui és l’Alba?

Soc una persona responsable i compromesa. He trobat en la naturopatia una vocació que em permet ajudar les persones essent fidel als meus valors de senzillesa i d’amor a la naturalesa i a la naturalitat.

La naturopatia què és?

 Més enllà de l’ús de recursos naturals per afavorir la salut, la naturopatia porta implícita una filosofia de “no tapar forats”, d’anar més enllà per reconèixer les causes de qualsevol desequilibri, i  així tenir les eines per actuar de manera respectuosa amb el nostre cos i els seus mecanismes.

Alba, quina formació tens?

 Porto més de 4 anys formant-me contínuament. Em va caldre consolidar una base científica de biologia, química, anatomia i fisiologia, entre d’altres, per entendre una mica millor com funcionem i les nostres necessitats. Paral·lelament, m’he format també en l’ús de diferents tècniques naturals com la fitoteràpia, les flors de Bach, l’aromateràpia i les sals de Schüssler. 

Quina feina fas a Albaraque?

Ofereixo dos tipus d’acompanyament en forma de consulta personalitzada. Un va dirigit a persones que vulguin treballar de manera natural i conscient sobre un o diversos desajustaments de salut que puguin estar patint. El segon és una eina complementària per a totes aquelles persones que senzillament tinguin ganes de cuidar-se, coneixe’s i afavorir-se en el procés de manteniment del seu benestar.

A  qui va dirigida la teva tasca?

 La realitat és que tothom podria beneficiar-se’n. Però si hem de filar més prim, és una feina que encaixa amb persones que decideixen escoltar-se i que no volen seguir en la inèrcia d’ignorar els senyals d’un cos que es queixa. És un treball d’anar a fons i de presa de consciència, actuant de manera natural i no invasiva.

En el treball de millora de la salut, quins aspectes consideres claus?

És important entendre’ns de manera holística i no fixar-nos en cada una de les parts per separat.  Som un sistema i hem de partir d’una mirada que ho tingui tot en compte. Per tant, és difícil establir consells de salut gaire concrets que serveixin a tothom. Però sí que hi ha una sèrie de coses a tenir en compte quan volem fer aquest treball: dieta i nutrició, descans, activitat física i a l’aire lliure, exposició a tòxics i equilibri emocional. Dono especial importància a aquest darrer punt, i malgrat que les emocions sovint no són tingudes en compte en l’avaluació de temes de salut, crec amb fermesa que l’equilibri d’aquestes són essencials per a trobar-nos millor.


Albaraque Naturopatia Banyoles

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!