ALBERT PASCUAL

Nova exposició

 

ALBERT PASCUAL

Entre pinzells, pots de pintura i teles, em reuneixo amb l’Albert, un apassionat de l’art, tant com a espectador com a creador, que va formar part del col·lectiu TINT XXI i que, el dijous 19 d’aquest mes, exposarà la seva darrera obra, NOTOKIS, a la nostra oficina

Albert Pascual


Albert, fa 9 anys que vius a Banyoles.
– Exactament! He voltat molt, he viscut en diferents ciutats i crec que aquesta pot ser la parada final. El moviment artístic que hi ha n’és una de les raons que em fan pensar això.
– A Barcelona has estat aprenent pintura en molts tallers de pintors. Quin és el teu estil?
– Fa quasi 40 anys que pinto i no he trobat un estil propi! No només encara segueixo navegant, sinó que molta obra vella m’ha deixat d’agradar.
– Suposo que és una sensació compartida de la majoria d’artistes. Sobretot els que han tocat tantes coses com tu.
– Sí, als 80 vaig començar amb el món del fanzín i el còmic, dibuixant negre sobre blanc, col·laborant amb el grup Zeta i editorials independents.
Després vaig estudiar dibuix tècnic per aprendre a fer perspectives i polir el traç. Més endavant van arribar els colors, flirtejant amb altres tècniques i estils fins que, amb la pintura acrílica, vaig gaudir d’una etapa psicodèlica, coincidint amb l’interès per més canals d’expressió com la prosa i la música.
Finalment van arribar les performances i l’art efímer.
– Quan vas arribar a Banyoles vas formar part del col·lectiu TINT XXI.
– Cert, gràcies a això vaig establir contacte amb artistes banyolins. Formar part d’un col·lectiu d’aquestes característiques em va permetre aprendre els diferents processos creatius, tant dels artistes que en formàvem part, com dels que van exposar a la sala aquests set anys. Generosament compartíem el que sabíem i les nostres experiències. És una pena que Banyoles sigui orfe d’una sala d’arts plàstiques com la que gestionàvem a la Llotja del Tint, un espai que als 70 va posicionar Banyoles a l’avantguarda de l’art a Catalunya.
No obstant això, podràs exposar a la nostra oficina. Què veurem? L’obra que exposaré tindrà un nexe comú: espais i elements naturals, formes orgàniques sense presència ni rastre humà (éssers vius, aigua, terra i pedra, textures i colors… ). L’obra neda entre l’oposició de l’abstracció i la figuració allunyant-se del que ara anomenen art intuïtiu…
– Normalment pintaves amb 2 o 3 colors. En canvi, ara n’utilitzes molts.
– Sí. A més a més, veureu quadres de formats petits, de 20 x 20 cm… i també de més grans. Aposto per fer la meva feina en sessions curtes i ràpides d’execució, centrant-me amb l’originalitat de la composició i sense cedir espai ni al perfeccionisme ni a l’atzar. Sense ser un artista, vull acostar l’art a tothom.
– Moltes gràcies pel teu temps. Gràcies a vosaltres.
– Espero que als lectors i lectores de L’HAM els agradi la meva obra.
Esteu tots convidats a la inauguració, que serà el dijous dia 19 a les 19.30h.

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns! 

EL QUE NECESSITES A un sol clic