Alícia Juher Chetrit

Ha creat dos vins que presenta aquest desembre a Banyoles

Alícia Juher Chetrit

Alícia Juher Chetrit

El Nadal és època de fer regals i de brindar per uns bons desitjos. Amb el projecte de l’Alícia Juher Chetrit, matarem dos ocells d’un sol tret. Podem fer un regal amb firma de casa nostra i brindar amb aquest, ja que aquesta saltenca que fa set anys que viu al Pla de l’Estany, aquest 19 desembre a les 19.30h presenta dos vins blancs a l’oficina de L’HAM!

___

L’HAM: Aquest mes presentes els teus vins (de fet, a les nostres oficines). Ens fas una presentació prèvia pels lectors de la revista?
Alícia: Es tracta d’una producció molt limitada. El vi el vaig envellir en bótes diferents durant 8 mesos, que han evolucionat diferent i vaig decidir fer-ne 2 vins:

– “Lagenuïna” és un vi equilibrat, melós i llarg en boca, amb aromes de fruita i flor blanca i d’espècies. És un vi més gastronòmic, ideal per acompanyar amb foie, amb peix o alguna carn blanca al forn.

– El “Jomaimai” és un vi més elèctric, fresc, més lleuger, i destaca més la part afruitada. És un vi perfecte per compartir confidències!

L’HAM: Què t’ha portat a crear el teu vi? Els teus vins!
Alícia: Fa molts anys que tinc relació amb el vi. Em venia de gust fer un vi blanc, 100% empordanès. El lledoner roig és una varietat molt versàtil i encara no n’havia fet mai. Volia que fos una experiència compartida, amb amics i família.

L’HAM: Veig que l’etiquetatge també és made in Banyoles?!
Alícia: Sí! Tinc la gran sort de compartir amistat amb la Clara Gispert. Els seus dibuixos, el seu imaginari… m’encanten! Tenia claríssim que ella faria les etiquetes d’aquests vins.

L’HAM: Què fa que tant el sabor com l’embotellament, tenen unes característiques molt genuïnes. Què creus que el fa tan especial?
Alícia: M’agradaria pensar que he pogut transmetre ni que sigui una miqueta l’esperit de la DO Empordà, m’agrada parlar dels pagesos que treballen la vinya sota una tramuntana a vegades salvatge i a mercé del clima, d’una terra i unes vinyes que ens permeten jugar amb la frescor, la concentració, etc, d’un clima mediterrani, d’una tradició milenaria i unes varietats que s’han adaptat a tot això i n’han fet de l’Empordà la seva terra…

I, ja per últim, m’agradaria afegir que quan vaig començar el projecte d’aquests vins tenia una gran necessitat que en tot el procés hi hagués una gran presència de feminitat. I així ha estat, des de la collita, les sommeliers i enòlogues que l’han tastat i l’han valorat, les etiquetes i fins a tu, que m’estàs entrevistant…

L’HAM: Ja sé quin regal faré pel Cagatió a les meves amistats!
Alícia, ens veiem el dia 19 d’aquest mes per la presentació dels teus vins!
Alícia: Tothom qui es decideixi comprar-lo, espero que el gaudeixin! Ens veiem el dia de la presentació a les 19.30h a la vostra oficina. Esteu tots i totes convidades!

L’HAM: Gràcies!
Alícia: A tu!


VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!