L’Associació Dones Sudsaharianes de Banyoles LEGKI YAKARU, és una entitat sense afany de lucre, que des del 2006 treballem per l’empoderament de la dona, la promoció de les cultures sudsaharianes, l’educació, la salut sexual, i finalment, per la defensa dels Drets Humans.
Escrivim aquest missatge en disposició de demanar la vostra solidaritat en moments tan difícils com aquests. Com entitat treballem en un local situat al costat de la muralla de Banyoles on realitzem la majoria d’activitats. Aquest local, el compartim amb altres entitats socials de Banyoles, i ara mateix per la crisi mundial del Covid-19, no podem generar la mateixa activitat econòmica per pagar el lloguer d’aquest local.
El propietari està en posició de suspendre el nostre contracte i així expulsar-nos. Sense aquest local una part molt important dels nostres projectes (com els de les altres entitats) no es podran dur a terme en una ciutat on fan molta falta i on no es disposa de suficients locals per a les entitats. Tota aportació econòmica a ES36 2100 8131 0223 0005 7503 (CaixaBank) és benvinguda. Amb la col·laboració de tots podem aconseguir que després d’aquesta crisi podem seguir treballant juntes.
Si aconseguim pagar el lloguer d’aquest mes i el pròxim podrem continuar amb els següents projectes:
• El Projecte Heal, destinat a la lluita contra la Mutilació Genital Femenina a través del treball i l’educació des de la mateixa comunitat.
• Àfrica en Dansa, activitat socioeducativa basada en la dansa i el teatre com a eines de cohesió i integració per a infants.
• La Meva Educació, una aula d’estudi assistit per a infants de famílies amb pocs recursos.
• Classes de Conversa de la Dona, destinat a ensenyar nocions bàsiques i pràctiques per aquelles dones que vulguin aprendre català.
• Classes d’alfabetització, destinat a homes i dones.
• Sortides Familiars, proposta de lleure durant l’estiu destinat a crear records entre els infants i les seves famílies a un baix cost.
• Jocs Intergeneracionals, iniciativa conjunta amb el servei Fem Companyia de ABS on s’organitzen trobades entre infants sudsaharians i persones de la tercera edat de Banyoles.
• Neteja de la plaça de la Pau, jornada setmanal de neteja de la plaça en la qual participen mares, pares i fills, en la qual es promou la cura de l’espai i el sentiment de pertinença.