ANDRÉS ÁNGEL

Guitarra flamenca

Tinc el plaer de dedicar unes línies a Andrés Ángel, excel·lent guitarrista, mestre i millor persona. Ens vam conèixer a Sevilla en una de les seves masterclass de guitarra i, des de llavors, mantenim el contacte.

Andrés, colombià nascut a Medellín, va començar a tocar la guitarra amb a penes 10 anys al Conservatori de Belles arts de la seva ciutat natal. Després de culminar aquesta etapa, és acceptat amb només 14 anys a la Universitat de música d’Antioquia on continua els seus estudis de guitarra solista.

Després de la seva primerenca ambició a la recerca del perfeccionament musical i de l’aprenentatge de la guitarra, Andrés Ángel decideix viatjar a Àustria on és acceptat al Landeskonservatorium für Voralberg, per estudiar amb el mestre Michael Buchrainer.

Després de 5 anys de carrera, Andrés culmina els seus estudis amb honors com a concertista de guitarra, essent el primer guitarrista a obtenir aquesta distinció en el conservatori austríac.

El següent pas és Sevilla, on obté una beca per estudiar amb el mestre Francisco Bernier al Conservatori Superior de Música Manuel Castillo. Decideix establir-se a Sevilla fins al dia d’avui. Durant tots aquests anys, assisteix a classes dels mestres Manuel Barrueco, Alvaro Pierri, Odair Assad, David Russell, Carlo Domeniconi, Pavel Steidl, Dale Kavanagh, Jorge Luis Zamora, Anders Miolin, Gerald García… entre d’altres.

A la capital andalusa, decideix especialitzar-se en guitarra flamenca. Passa una dècada en escenaris professionals, es dedica a l’acompanyant el cant i el ball, enriquint la seva formació i estructurant-se com a guitarrista solista. Simultàniament, realitza estudis a la Fundación Cristina Heeren i Artes Escénicas Rebollar, on rep assessorament de mestres com Niño de Pura, Eduardo Rebollar, Paco Cortés, Pedro Sierra… entre altres.

Durant aquesta temporada, treballa també amb diferents companyies, destaquem la companyia Jose Galván, a la qual va acompanyar durant 3 anys.

Després de tots aquests anys, decideix prendre el seu propi camí com a compositor i intèrpret. Així que, el juny del 2016, va presentar la seva proposta com a solista llançant el seu primer disc de guitarra flamenca titulat Inflexión, un treball que va presentar en viu amb format de teatre per diferents països d’Europa, com Alemanya, Holanda, Suïssa, Àustria.

Infexión és un disc de guitarra constituït per set peces, totes compostes per Andrés Ángel, en les quals els ritmes tradicionals i la seva narració personal s’uneixen amb harmonia.

Acompanyat a l’escenari per un grup de joves artistes de primera classe, Andrés Ángel va presentar el seu àlbum Inflexión amb un espectacle a Àustria, Suïssa, Alemanya, Amsterdam, Viena… entre altres llocs.

Cliqueu aquí per escoltar-lo.

 

SUPERNOVA

Des de la revista L’ham, tenim l’exclusiva de presentar el seu nou disc, Supernova, que sortirà a la llum aquest gener del 2019.

Amb Supernova Andrés Ángel desenvolupa clarament més el seu propi estil com a solista flamenc, alhora, incorpora influències d’altres estils musicals que sempre han format part de la seva vida. La música llatinoamericana, clàssica i jazz són part de la seva herència cultural i de la seva personalitat com a músic professional. A través de les seves composicions, les exigències tècniques de l’instrument i el seu amor per la bellesa de la música, Andrés Ángel aconsegueix transformar aquestes influències en el seu propi llenguatge flamenc.

Llenguatge propi, música universal…

L’estil flamenc, enormement arrelat a la tradició andalusa, pot ser un desafiament per a les audiències ‘clàssiques’ que no estan acostumades a tals innovacions. A través de l’estructura de la seva música i les seves idees, Andrés expressa el seu desig de presentar-ho com un llenguatge universal. Acompanyat per dos dels cantants més emocionants de la nova generació del flamenc (Virginia Mellado i Raúl Micó), Supernova és un àlbum pur i fresc, on Andrés transmet la seva sinceritat a través d’una música accessible, amb melodies per a la veu i guitarra fetes per traspassar les fronteres culturals i geogràfiques.

Rico 

 

VOLS COL·LABORAR?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns! 

EL QUE NECESSITES A un sol clic