Anne Clark

30 anys dedicats a la música

Anne Clark

Ja sabeu que s’apropa el Festival 17820 a Banyoles, enfocat a música electrònica. Per aquest motiu, vull posar-me en situació i parlar d’una artista de culte que sempre va estar a l’avantguarda musical i experimental. Així que em remunto una colla d’anys enrere, presento a Anne Clark.

30 anys dedicats a la música són molts o pregunteu-ho a l’artista: compositora musical, poetessa, visionària i avantguardista londinenca. El seu primer treball es remunta cap a l’any 1982 amb The sitting room, un referent absolut de l’època daurada del new wave i del post punk britànic.

Als 16 anys, va deixar l’escola i va treballar en diferents feines fins que va aconseguir un treball en una botiga de discos local (amb segell propi): Bonaparte Records. Aleshores, el punk rock estava de moda en l’escena musical londinenca, i va captivar Anne de tal manera, que el va utilitzar com a mode d’expressió de les seves emocions.

La seva música electrònica experimental ha estat un referent i font d’inspiració a molts artistes i dj. de la música electrònica. Avui dia, amb 59 anys, encara segueix pujant als escenaris

Changing Places, del 1983, és un dels primers vinils que recordo haver comprat, ja fa molts anys. Encara avui, quan l’escolto, cada vegada que l’agulla recorre els solcs del disc, el so d’aquells synthes clàssics de l’època i aquelles caixes de ritmes juntament amb la seva manera de recitar, m’envaeix la nostàlgia d’aquella època daurada de la música. De quina manera, a tants de nosaltres, ens va marcar per a tota la vida!

Rico Liquete

VOLS COL·LABORAR?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns! 

EL QUE NECESSITES A un sol clic