Ànnia Vergonyós Cabratosa

Ànnia Vergonyós Cabratosa

Ànnia Vergonyós Cabratosa


Durant el confinament vaig tenir la sort de descobrir a l’Ànnia en un vídeo on tocava el monocordi acompanyat del seu cant hipnòtic. Va tenir la capacitat de portar-me molt lluny amb el seu instrument, la seva manera d’interpretar el seu univers sonor i l’efecte terapèutic sobre meu.

Ànnia, vinculada a la música des de ben petita, decideix iniciar una formació musical acadèmica (piano, cant, guitarra i percussió africana) i, des d’aleshores, ha sigut constantment autodidacta. Les seves influències van des del rock simfònic progressiu, la música medieval, les noves músiques del món, fins als molt coneguts Queen i The Beatles.

Els instruments que utilitza són bastant diversos, des de flautes construïdes en fang, flautes natives americanes, hangs o el meravellós monocordi, el so del qual em deixa estupefacte, entre d’altres. Els sons de la naturalesa també formen part del seu repertori, proporcionant un ampli espectre de sonoritats que sovint passen desapercebudes davant les nostres oïdes.

Tot plegat, conjuntament amb la seva constant activitat i la seva curiositat en l’àmbit musical i no musical, l’Ànnia ha portat la música i el so cap a una perspectiva holística. Us convido que escolteu els seus vídeos i investigueu sobre aquesta artista i l’ús que fa de la música en les seves sessions terapèutiques, perquè és una experiència musical diferent de cap altra viscuda.   

Rico


 


 

 

VOLS COL·LABORAR?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!