Nou comunicat Ajuntament

Data 7 abril

NOU COMUNICAT DE L'AJUNTAMENT - CORONAVIRUS A BANYOLES

La comissió de seguiment de l’evolució de l’emergència sanitària de l’Ajuntament de Banyoles,
reunida de nou avui dimarts al migdia, ha acordat informar de les següents mesures davant de
l’alarma sanitària decretada pel COVID-19:

• Davant la celebració del mercat setmanal demà dimecres, s’enduriran les mesures de prevenció per evitar possibles contagis. En aquest sentit, el mercat continuarà limitat a productes alimentaris, es concentrarà a la plaça de les Rodes i no es permetrà tocar els productes per part dels clients, si els marxants no faciliten guants d’un sol ús.

Es recorda a la ciutadania la restricció de moviments als estrictament imprescindibles. Per tant, si els usuaris no necessiten comprar a mercat, no han d’anar-hi.

• Pel que fa a la programació d’activitats culturals, turístiques, socials i esportives se suspèn tota agenda d’actes prevista per als mesos d’abril i maig. Aquesta suspensió inclou, entre altres, els darrers espectacles de la temporada de la programació d’arts escèniques, el FEM Jazz! Festival d’Emergències Musicals, que havia de celebrar la 27a edició del 28 al 31 de maig; el Triatló B de Banyoles, previst pel 31 de maig; o la darrera sessió del cicle ‘Eduquem en família’, prevista per al 21 de maig. També es posposa el cicle de conferències previstes dins l’Any Carner, així com el Sopar Carnerià.

La majoria de les activitats es reprogramaran en altres dates per poder-les continuar
oferint al públic.

• En el cas de les entrades per als espectacles d’arts escèniques, es retornarà l’import de les entrades als espectadors, a través del mateix sistema pel qual s’havia adquirit. Si van comprar les entrades per la pàgina web, se’ls retornarà d’ofici l’import pagat al compte vinculat a la targeta de crèdit a través de la qual van fer la compra.

Els espectadors que van comprar l’entrada en efectiu a través de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, se’ls retornarà l’import de les entrades, prèvia presentació de les entrades, a les oficines de Recaptació de l’Ajuntament, una vegada hagi passat l’estat d’alarma i les oficines tornin a estar obertes al públic amb normalitat.

• Pel que fa als inscrits al Triatló B de Banyoles també se’ls retornarà l’import de la inscripció.

• Tot i tenir l’activitat suspesa, l’àrea de Cultura de Banyoles ha traslladat part de la seva activitat a les xarxes socials i des d’aquesta setmana se sumarà a la iniciativa #teatrealsofa, impulsada per diferents equipaments d’arreu del país. En aquest sentit, i coincidint amb la celebració del 25è aniversari del Teatre Municipal, a partir d’aquesta setmana i cada dimecres es compartiran al canal de Youtube de Cultura Banyoles algunes de les produccions més exitoses d’aquests darrers anys.

La primera obra serà Ecce Homo: La Passió de Banyoles, de Frederic Corominas i dirigida per Ferran Frauca, que es va estrenar el 1999 al pavelló de la Draga amb un gran repartiment d’actors banyolins.

• També des de la Biblioteca o de l’Arxiu Comarcal s’ofereixen propostes d’activitats des de les xarxes socials, com l’Hora del Conte o l’endevinalla de la Rita Xuclalletres.

Banyoles, 7 d’abril de 2020

Font: Ajuntament de Banyoles

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!