Berlín (2023)

La sèrie, de 8 capítols de 50 minuts cadascun, arranca en una època anterior als esdeveniments de La Casa de Papel.

El cinema dels matisos – Berlín (2023)
Drama, 2023
Creada per: Álex Pina i Esther Martínez Lobato
Amb: Pedro Alonso, Michelle Jenner i Tristán Ulloa

Pot veure’s a Netflix.

 

A les seqüeles (en aquest cas, preqüela) hi caus com al whatsapp que reps la nit de Cap d’Any dient-te de fer un cafè, que no us veieu des del dia que us vau tornar les coses. No en traureu res de bo de veure Berlín (2023), però la paraula “gustazo” es va inventar per definir el que se sent en rebolcar-se altre cop en l’univers de La Casa de Papel (2017).

La sèrie, de 8 capítols de 50 minuts cadascun, arranca en una època anterior als esdeveniments de La Casa de Papel on en Berlín planeja el robatori de 44 milions d’euros en joies a una casa de subhastes de París. Anirà acompanyat d’una nova banda que inclou la Keila, en Damián, la Cameron, en Bruce i en Roi. La trama principal, és evident, va acompanyada de passats traumàtics que construeixen els personatges i d’històries d’amor que els destrueixen.

La sèrie té un arrancament horrible ple d’excuses narratives, però creix a mesura que avancen els capítols. L’heu de veure perquè ja no és una sèrie espanyola, és una sèrie de pressupost i èxits internacionals. Amb un Berlín desbocat, més psicòpata que mai (i mira que costava), molt d’amor, de tota mena, i la porta oberta a una segona temporada per engreixar encara més els lladres de guant blanc i, de retruc, l’equip de l’Álex Pina.

 

Guillem Lloret i Triola
@lloretitriola

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!