Berlín

La ciutat més underground

Després de passar unes setmanes a Berlín, aquí us deixem els nostres  top 10.

1- Pur art urbà alternatiu que alberga grafitis en constant transformació, bars molt particulars, un cine minúscul, el Museu d’Anna Frank i el d’Otto Widt: Passatge Haus Schwarzenberg, Rosenthaler Str. 39.

2 – Antiga sala de ball de principis del XX (visiteu la sala de miralls). Ara és un bar-restaurant amb una agradable terrassa per menjar o beure alguna . Clarchens Ballhaus, Auguststraße 24.

3 – Sortir de festa sobre un bar flotant  o passar-hi una la tarda ben relaxant, mentre prens alguna cosa. Consulteu l’èpca d’obertura: Club del Visionaire, Am Flutgraben, 12435.

4 – El mercadillo dels diumenges, participar al karaoke més important d’Europa o senzillament deixar-se endur pel parc més viu de la ciutat a llarg del dia del diumenge: Mauer Park, Gleimstraße 55.

5 – La cara més undergound de Berlín, un espai artístic dedicat a les cultures urbanes amb exposicions, residències artístiques, DYI treballs, concerts, festivals, botiga d’art i el Biergarten: Urban spree, Revaler Str. 99.

6 – Mercat ple de parades per tastar pans, formatges, embutits, peixos marinats…: Markthalle Neun, Eisenbahnstraße 42/43.

7 – Hi ha molts bars-xiringuitos a la vora del riu Spree. Per exemple: Sage Beach, Köpenicker Str. 18-20.

8 – Si està obert al píblic, val la pena acostar-se fins a l’antiga base americana de la “muntanya del diable” i gaudir de la instal·lació i de les espectaculars vistes: Teufelsberg, Teufelsseechaussee 10

9  – Vista interior de l’aeroport abandonat i convertit en un parc: Tempelhof, Platz der Luftbrücke 5

10 – Visita l’Altar de Pérgamo, construït fa més de 2.000 milions d’anys, i la porta de Porta de Astarté, construïda al s. VI a.C. al Museu de Pérgamo, Bodestraße 1-3

VOLS COL·LABORAR?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!