Bigblack Rhino

Grup gironí enèrgic, indomable i singular!

 Bigblack Rhino

bigblack rhino

Dedico el reportatge musical d’aquest mes a Bigblack Rhino un grup gironí enèrgic, indomable i singular, format l’any 2014 pel guitarrista Gerard Brugués “Pàkitsguitar” i la “frontwoman” Nuri Mancebo.

Marcats per artistes com Janis Joplin, Alabama Shakes, Ben Harper, Muddy Watters o the Beatles, comencen a treballar amb un repertori per a duet i amb idees pròpies per aconseguir un projecte de caràcter més personal. Això arriba el 2016, quan amplien la formació amb Xavier Pasqual al baix, Miquel Brugués a les tecles, i Francesc “Cheka” a la bateria i publiquen el seu primer E.P “Come Back Home”, un EP format per 6 temes impregnats de música negra, passió i ànima que no deixa indiferent a ningú.

El tros de veu de la Nuri “Thunder” empasta perfectament amb el cicló sonor de la resta de la banda, carregat de sons de blues, rock i soul amb sabor anyenc i, alhora, amb una personalitat sonora pròpia de la banda.
Amb cada cop més seguidors i una trajectòria ascendent, el març del 2018 publiquen el segon treball “Thougths Under The Skin”. Un disc que evoca les llums i les ombres de la societat actual, les desigualtats, l’afany per a cercar l’èxit, els estereotips, el dol… però també transmet la llum de l’amor com a eina d’acceptació cap a tot allò que ens envolta, un disc que la crítica musical el situa entre els 5 millors discos de les comarques gironines del 2018.

Bigblack Rhino tenen un directe enèrgic i explosiu on aconsegueixen crear un màgic “feedback” amb el públic. Acaben d’aterrar del Black music festival a Perpinyà amb un ple absolut a la sala “El Mediator” i del Festival Garage Sound Fest a Madrid i els podreu veure ben aviat en acció: 10 de maig: a la Bisbal de l’Empordà (L’Alternativa).12, 15, 31 de juliol: a Calonge. 9 i 12 d’agost: a Calonge. 29 d’agost: a Andorra (l’Ovella negra).

Aquesta és la seva web: www.thebigblackrhino.com. Navegueu-hi, escolteu la seva música, mireu els seus vídeos i, si us enganxa com estic segur que ho farà, busqueu les dates dels seus concerts i no us perdeu el seu directe!

Rico Liquete

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!