Bottle Rocket (1996)

Bottle Rocket (1996), estrenada com a Entre Lladres a Catalunya, és el primer llargmetratge de Wes Anderson.

El cinema dels matisos – Bottle Rocket (1996)
Comèdia, 1996
Director: Wes Anderson
Amb: Luke Wilson i Owen Wilson.

Pot veure’s a Filmin.

 

Bottle Rocket (1996), estrenada com a Entre Lladres a Catalunya, és el primer llargmetratge de Wes Anderson. Explica la història de dos lladregots bastant mediocres que cometen petits furts fins a arribar al pla del robatori final. Entremig, dues subtrames prou interessants: la de l’amistat Dignan – Anthony, que passa per diversos alts i baixos a causa dels problemes dels plans defectuosos d’en Dignan, i la trama amorosa de l’Anthony amb una treballadora d’un hotel, la Inés, que no parla gens d’anglès.

Petit apunt a la trama amorosa: no hi ha mala història que pugui ensorrar una trama tan potent com l’amor a través de traductor. Hi han vingut Love Actually (2003) o Avatar (2009).

Tot i ser el debut de Wes Anderson comencem a veure-hi el seu estil, sobretot en la forma dels plans de la pel·lícula. Ara bé, la pel·lícula beu molt més d’estils narratius dels germans Cohen i de pel·lícules de sèrie B de robatoris. En Dignan i l’Anthony us faran cridar a la pantalla “no, no, no!” abans no caiguin en un parany massa evident (semblant a l’humor de White House Plumbers (2023)).

Curiosament, Bottle Rocket és del mateix any que Cuento de Verano (1996) i ambdues pel·lícules defineixen prou bé el cinema de dos grans continents: un cinema introspectiu i un cinema expansiu. Si algú que no hagués vist mai cinema les veiés seguides, diria que són art de categories diferents. I no és bonic acollir-les totes dues a la gran casa del cinema?

 

Guillem Lloret i Triola
@lloretitriola

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!