Camí a l’escola

Camí a l’escolaCamí a l'escola

Un espectacle suggerent, visual i sense text que s’inspira en la història real d’infants d’arreu del món. Infants autònoms, capaços i amb ganes d’aprendre. 


Quan en Jordi i la Cristina de la companyia lleidatana Campi Qui Pugui van veure el documental Sur le chemin de l’école de Pascal Plisson, van quedar tan impactats i enamorats d’aquestes històries que van decidir traslladar-les al teatre. Per fer-ho van comptar amb la direcció de la Rosa Díaz (Premi Nacional de les Arts Escèniques per la Infància i la Joventut) que ha aportat a la proposta una gran sensibilitat i brillantor. 

L’espectacle narra la història de tres germanes que s’han d’enfrontar diàriament amb una multitud d’adversitats i perills per arribar a l’escola. Una realitat per molts infants d’arreu del món, que són conscients que només l’educació els obrirà les portes a un futur millor. A través d’aquestes tres germanes podrem veure representades històries com la d’en Samuel de la Índia, la Zahira del Marroc o en Jackson de Kenya. 

Ara bé, tal com diu Jordi Bordas en la seva crítica teatral; «En aquest viatge, no es veu la duresa, ni la por, sinó les ganes d’arribar-hi, la festa, el joc.» És una obra positiva i esperançadora que posa en valor la importància que té l’educació. 

Podreu veure aquest espectacle el diumenge 11 d’abril a les 12 h i a les 17 h al Teatre Municipal de Banyoles. Part dels beneficis de l’espectacle es destinaran a l’associació Sur le chemin de l’école per assegurar l’escolarització arreu del món. 

Gràcies per confiar en la cultura! 

Equip de T tela Banyoles 

(www.ttela.cat)


Camí a l’escola

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns! 

EL QUE NECESSITES A un sol clic