Caneló de rostit amb salsa de coco i shitake

Tot bo, La Consulta i Comercial Porqueres

cuina juliol

Per la recepta d’aquest mes no ens hem complicat gens i ens ha quedat deliciosa!

Hem agafat uns canelons de rostit ja cuinats a la carnisseria Tot bo del carrer Mn. Constans de Banyoles (fàcil!) i els hem posat al forn calent a 180 graus durant uns cinc minuts.

Per la salsa, hem saltat amb mantega uns bolets shitake fins que han quedat daurats. Hi hem afegit llet de coco i hem esperat que quedés espès i ho hem salpebrat. A continuació, ho hem passat per la batedora. I a punt per emplatar:

Hem escollit un plat de color vermell estrident que hem trobat a Comercial Porqueres del polígon Pont-Xetmar de Cornellà de Terri. Hi hem posat el caneló, la salsa de shitake amb coco i ho hem decorat amb llavors de chía i ceba cruixent.

Pel maridatge, el bar de vins La Consulta del carrer del Born ens ha suggerit un vi negre Silice del celler gallec Silice Viticultores. Aquest vi és d’una de les zones més remotes i desconegudes de la geografia peninsular, la Ribeira Sacra; de paisatges increïbles i vinyes d’una verticalitat impossible. No us perdeu aquest vi on predomina  la varietat Mencía. Amb tocs fumats i especiats en la seva  fase inicial ens donarà pas a una fruita vermella fresca i delicada a mesura que  evoluciona, en boca és  clarament lleuger  (només 12,5% vol) i d’una textura sedosa.

Un vi d’estiu per un plat d’hivern.

Recepta: Estamos Enrollados y nos mola hacerlo en la cocina

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!