CAUSA LIMENYA

Productes km0

CAUSA LIMENYA

Posa una patata al forn. Quan estigui cuita, retira-la. Quan es refredi, pela-la i aixafa-la fent un purè. Seria ideal que fos patata groga, si no, de la varietat monalissa.

Agafa un alvocat, pela’l i talla’l a tires.

Compra una bona tonyina en conserva. Recomanem el pot de vidre de tonyina en oli d’oliva Arlequín que venen a la carnisseria TOT BO (del passeig Mn. Constans, 259). Treu l’oli del recipient i escorre la tonyina i aixafa-la amb una forquilla.

Quan tinguis tots els ingredients a punt, ja pots emplatar. Nosaltres ho hem fet sobre un plat #madeinBanyoles (de la plaça Dr. Rovira, 1). Perquè la presentació tingui forma cilíndrica, et pots ajudar amb un anell de cuina. A la base, posa-hi el puré de patata. A continuació, l’alvocat. Després, la tonyina i, per acabar, la resta de patata.

Pots adornar la causa amb una mica de brots d’alfals.

Per aquest plat típic peruà, semblant a la nostra ensaladilla russa, llegiu què suggereixen els sommeliers del bar de vins La Consulta (del carrer del Born, 2):

“La veritat és que aquesta aparentment senzilla, però deliciosa recepta és molt agraïda a l’hora de maridar, donant preferència a blancs amb bona acidesa que ens ajudin a netejar la boca d’aquest plat de textura densa.

Tanmateix, ens podríem atrevir amb algun vi negre de perfil jove i fresc o, fins i tot, amb el clàssic còctel pisco sour.

Però, aquesta vegada ens decantem per un vi rosat Barcolobo procedent d’unes vinyes plantades dins una reserva natural protegida d’un meandre del riu Duero. El vi està elaborat amb 100% tinta fina i criat tres mesos en roure francès. Us sorprendrà pels seus aromes primaverals i delicadesa en boca.

Gaudiu-lo fresquet i segur no us deixarà indiferents!

Recepta: Estamos Enrollados y nos mola hacerlo en la cocina

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!