Ceràmica per a principiants

soc FANG taller de ceràmica a Salt, Girona. Coworking de ceràmica


Curs 2023-24


Iniciació a la ceràmica girona


👉🏻 INICIACIÓ A LA CERÀMICA. Tallers regulars per a aquelles persones que necessiteu el NOSTRE GUIATGE en el procés de creació de la peça:
1) Aprendreu a diferenciar els diferents tipus de fang d’alta i baixa temperatura i a escollir el més adient per a la peça que voleu crear.
2) Coneixereu les principals tècniques de modelatge: la tècnica del pessic, la tècnica del xurro, la tècnica de la planxa i tècniques mixtes.
3) Us explicarem com s’ha de guardar la peça d’una sessió per l’altra en funció de si voleu continuar creant o s’ha acabat la seva construcció.
4) Coneixereu en quin moment de l’assecament la peça es pot polir o decorar.
5) Us ensenyarem diferents tècniques de decoració: engalba, textures, marbrejat, decoració amb òxids, relleus…
6) Aprendreu com es formula un esmalt i en podràs crear.
7) Us ensenyarem a esmaltar les vostres peces.
8) Us explicarem la diferència entre bescuitar una peça i l’última enfornada.
9) Finalment, tindreu les vostres peces ceràmiques!

Pots venir a gastar les teves hores en qualsevol moment de dimarts a divendres d’11 a 20 h.


Els lots d’hores estan pensats per què hi hagi continuïtat en l’aprenentatge de la ceràmica, no obstant, oferim diferents lots perquè la gent es pugui organizar segons el seu ritme.

Atenció, els lots d’hores caduquen, són personals I intransferibles (no es poden compartir)! Així que agafa un lot d’hores (o hora solta) que s’adapti a la teva realitat personal: t’aconsellem que et marquis objectius possibles, que vagin bé amb els teus horaris i la teva disponibilitat…


Si durant el procés de creació d’una peça s’ha acabat (o s’ha caducat) el teu lot d’hores, i la teva peça no s’ha finalitzat, pots agafar un lot d’hores nou o una hora solta per venir a acabar-la. Si vols continuar creant peces i aprenent tècniques noves, també pots agafar un lot d’hores nou! Els lots d’hores estan pensats perquè hi hagi continuïtat.


Fangs i coccions no incloses

El preu del fang és molt variat. Oscil·la entre un euro (per ex.: 1/4 de pastilla de fang vermell de baixa temperatura), 5 euros (per ex: 1/4 de pastilla de fang refractari d’alta temperatura) i 20 euros (per. ex: 5 kg de porcellana). T’assessorarem el primer dia de classe en funció de les teves necessitats.

El preu de la cocció la va en funció de la mida de la peça. Per ex. una tassa d’expresso pot costar 1’5 euros. Un gerro mitjà-gran uns 20 euros.

Per altres serveis, consulta preus.


 

Per crear una peça de ceràmica (si es tracta d’una peça petita) es necessita com a mínim 3 sessions:

1a sessió: Creació de la peça. Agafar un tros de fang i convertir-lo en una tassa, un bol, un plat…

2a sessió: Controlar l’assecament i, si cal, polir la peça. Treure-li totes les imperfeccions i deixar-la a punt per a la decoració: relleus, engalbes (pintar amb terres de colors), textures, òxids, etc.

Passada la segona sessió, la peça s’ha de bescuitar (primera enfornada).

3a sessió: Esmaltar la peça. L’esmalt és el que vitrifica la peça. Sense l’esmalt, la peça no pot ser utilitzada per a posar-hi menjar o líquids. Només les peces purament decoratives es poden estalviar aquest pas.

Passada la tercera sessió, la peça es posa al forn per darrera vegada.

Vídeo explicatiu aquí!

Atenció, el forn no es posa en funcionament fins que està ple. Sol tardar uns 7-10 dies, tingueu-ho en compte a l’hora de comprar els vostres lots d’hores!


OFERIM

– Lots d’hores adaptades a les teves necessitats

– Taula de treball

– Estanteries limitades personals

– Possiblitat d’utilizar les eïnes de l’espai

– Matèries primeres i òxids, esmalts, engobes i colorants bàsics inclosos

– Bescuits i enfornades no incloses. Preu per volum

– Possibilitat de comprar el material (fang i eines) a l’espai o a fora

– Cuina office


Monogràfics o intensius

Si el teu objetiu és venir a fer una peça en un temps limitat d’una sessió, és a dir, si vols fer un tastet de ceràmica i endur-te una peça, et suggerim que estiguis alerta als nostres monogràfics del mes que oferim a través de l’Instagram.

O mira les nostres propostes de monografic i vine quan vulguis.


👉🏻Els MONOGRÀFICS estan pensats per a aquelles persones que no volen fer ceràmica de manera regular, si no que només volen fer un tastet puntual. En aquest cas, oferim una sessió de 2,5 hores per a la creació de la peça amb el nostre suport i, nosaltres, ens encarreguem de controlar el procés d’assecament, polir, bescuitar, esmaltar i enfornar finalment la peça.

 


Ves a soc Fang