Cessió de l’espai per a la futura biblioteca

Banyoles signa amb el Bisbat de Girona

Banyoles signa amb el Bisbat de Girona la cessió de l’espai per a la futura biblioteca

• Aquest matí s’ha firmat l’acord entre el consistori, el Bisbat, l’entitat Canaan i el promotor dels habitatges

Cessió de l’espai per a la futura biblioteca: La Providència


L’Ajuntament de Banyoles ha signat aquest matí un acord amb el Bisbat de Girona i l’associació Canaan per a la cessió anticipadament de la finca on s’hi construirà la futura biblioteca.

Una vegada signat el conveni, el consistori passa a ser propietari de la finca i iniciarà el concurs d’idees per a definir el projecte per a la futura reubicació de l’actual biblioteca.

La signatura s’ha fet aquest matí en un acte a l’Ajuntament de Banyoles que ha comptat amb la participació de l’alcalde Miquel Noguer; el Bisbe de Girona, Francesc Pardo; i el president de l’associació Canaan, Joan Càliz. L’acord preveu que el Bisbat cedeix anticipadament a l’Ajuntament de Banyoles una finca de 915 metres quadrats de superfície, corresponents a l’església i el convent de l’edifici de La Providència.

Aquest espai, que serà ara propietat de l’Ajuntament, l’ocupa parcialment l’associació Canaan que, a través del conveni, renuncia també al comodat que hi té i, una vegada construïts els nous habitatges, disposarà de tres pisos i un local al nou edifici.

L’alcalde Miquel Noguer ha destacat que “amb aquest acord posem les bases perquè un espai decadent del centre de la ciutat sigui un espai nou i obert, a més de poder disposar de l’espai per a la futura biblioteca”.

Miquel Noguer ha volgut “agrair a totes les parts implicades la seva predisposició a signar aquest acord”.

Per la seva banda, el Bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha remarcat que “a l’hora de plantejar el futur d’aquest espai sempre hem tingut l’objectiu que fos una proposta pel bé de la ciutat de Banyoles” i ha afegit que “el desig de les germanes era que algun dia repercutís pel bé de la ciutat aquest edifici”.

Francesc Pardo ha afegit que “certament ha estat difícil arribar a un acord durant anys, tot i que era voluntat de tots”.

Per últim, el president de l’entitat Canaan, Joan Cáliz, s’ha afegit als agraïments i ha destacat que “els quatre actors hem demostrat que estimem Banyoles i amb aquest acord qui guanya és Banyoles”.

Cessió de l’espai per a la futura biblioteca: La Providència

Pla de Millora Urbana

La cessió de la propietat de la finca es fa anticipadament perquè el consistori pugui desenvolupar el projecte de la futura nova seu de la Biblioteca de Banyoles mentre es redacta el Pla de Millora Urbana de l’entorn.

El projecte, que es començarà a desenvolupar a partir d’un concurs d’idees, preveu la reubicació i ampliació de l’actual biblioteca de Banyoles, situada a la Vila Olímpica i traslladar-la a aquest nou espai.

L’espai de La Providència ocupa una parcel·la d’uns 5.000 metres quadrats. L’actual Pla d’Ordenació Urbana Municipal preveu que el sostre edificable de l’espai sigui d’uns 6.000 metres quadrats, 3.300 metres quadrats menys dels que preveia l’anterior Pla General.

A banda dels 915 metres que se cedeixen a l’Ajuntament, la resta de la parcel·la es destinarà a habitatges, un 30% dels quals seran de protecció oficial, amb aparcament soterrat i una plaça.

La construcció d’aquests nous habitatges suposarà el canvi d’ubicació de Càritas Banyoles que, una vegada acabades les obres, tindrà un nou local en aquest espai i també un habitatge.

L’ajuntament disposarà també d’una habitatge en aquest espai. La signatura s’ha fet després d’una Junta de Govern Local extraordinària, on s’ha aprovat l’acord, i d’una Junta de Portaveus, també extraordinària, on s’ha anunciat la signatura del conveni a la resta de grups municipals.

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!