Cicles conscients

cicles conscients

Tant nosaltres com la lluna transitem per cicles de 28 dies amb energies molt diferents. Casualitat? A més, les que anem sincronitzades menstruem amb lluna nova i ovulem amb lluna plena. Tot i que no ens hem d’ofuscar si ho fem a un altre tempo, perquè amb el ritme antinatural que ens imposen el que és estrany és seguir connectades amb la naturalesa.

Ens han intentat vendre els tampons i les compreses com les úniques maneres de viure la regla, opcions que cada persona menstruant converteix en uns 6 quilos i mig de residus anuals i que amaguen una toxicitat i una perillositat bestial. Com s’aconsegueix el blanc de somriure Vitaldent? Amb dioxina, una substància cancerígena que propicia l’endometriosi i alteracions de la mucosa uterina. I l’absorció imparable? Gràcies al poliacrilat, un compost químic; i al raió, un teixit sintètic que s’obté a partir de químics que deriven del petroli, la fusta i el carbó, i que provoca infeccions vaginals, urinàries i la síndrome del xoc tòxic.

Així i tot, fa temps que el free bleeding, la roba interior absorbent, la copa i les compreses de tela s’han apoderat dels nostres cicles tot reivindicant una menstruació conscient. Aquestes últimes estan fetes de cotó, es poden rentar i no irriten, així que a diferència de les de plàstic i els tampons, ens respecten a nosaltres i al medi ambient. Són un encert per cuidar-nos, personalitzar-nos la regla i rebel·lar-nos contra la mania de llençar-ho tot.

Marta Sala Tarradas – Feminismesl

cicles conscients   

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!