Claude Debussy

El pare de la música moderna

Claude Debussy

El 1862 va néixer Claude Debussy a Sant Germain-en-Laye, al nord-oest de París.

Debussy va ser un compositor discutit, ja que el que va fer no es deriva de cap influència musical anterior i es basava a trencar moltes de les regles existents. La seva personalitat era una miqueta estranya: era un home d’extrems. Té fama de què no estimava res més que la seva música.

La seva formació musical es desenvolupa intensament com a pianista, però s’adona que no té les capacitats suficients per a arribar a ser un virtuós del piano. Aleshores, decideix dedicar-se a l’estudi teòric de la música i a la composició, i és aquí on el seu talent començarà a desenvolupar-se.

L’univers sonor de l’obra “Preludi a la migdiada d’un faune” és una obra sense precedents. Mai abans s’havia sentit una música igual. I, després de morir de càncer, tampoc es tornarà a escoltar res igual.

Amb la creació del “Preludi a la migdiada d’un faune” neix el començament de música moderna, tal com l’entenem avui dia.

 

La seva música ha format part de nombroses pel·lícules: “Tot sobre Eva”, de Mankiewicz; “Gegant”, de George Stevens o “Toro Salvatge”, de Scorsese…

En el món del jazz, músics com Bill Evans, s’han influenciat enormement per Debussy. També, en el llenguatge musical, l’ús de l’escala de tons sencers, tan utilitzada en el jazz i en altres estils musicals també li ho devem a ell…

La majoria de les seves obres musicals es caracteritzen per la seva lentitud i els seus acords sonant tan exquisida i elegantment, que transmeten sentiments com a afecte i tendresa.

Una de ben trista:

 

Rico Liquete

VOLS COL·LABORAR?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns! 

EL QUE NECESSITES A un sol clic