COMUNICAT AJ. BANYOLES: MESURES PER SORTIR AL CARRER

DESCONFINAMENT

La comissió de seguiment de l’evolució de l’emergència sanitària de l’Ajuntament de Banyoles,
reunida de nou avui divendres al matí, ha acordat informar de les següents mesures davant de
l’alarma sanitària decretada pel COVID-19:

• Es recorda als veïns i veïnes de Banyoles que, tal i com ha marcat el govern de l’Estat, a partir de demà dissabte 2 de maig, s’han establert franges horàries i mesures per a les sortides per practicar esport individualment i per passejar per a les persones majors de 14 d’anys.

• S’estableixen les següents mesures:

o Sortides per a la pràctica de l’esport

§ Podran sortir els majors de 14 anys per practicar qualsevol tipus d’esport individualment. Podran desplaçar-se a peu o en bicicleta i no estan autoritzats els desplaçaments en vehicles motoritzats.
§ Es podrà fer esport una vegada al dia, sense sortir del municipi i sense contacte amb altres persones.
§ S’estableixen dues franges horàries per a la pràctica de l’esport: de les 6 a les 10 del matí i de les 8 del vespre a les 11 de la nit.

o Sortides per a passejar

§ Podran sortir els majors de 14 anys, sols o acompanyats d’una altra persona amb qui es convisqui.
§ Podran sortir una vegada al dia, un màxim d’una hora diària i a un màxim d’un quilometres de distància de casa.
§ S’estableixen dues franges horàries per a sortir a passejar: de les 6 a les 10 del matí i de les 8 del vespre a les 11 de la nit.
§ Per a les persones dependents i els majors de 70 anys, les sortides estan autoritzades específiques de les 10 del matí a les 12 del migdia i de les 7 a les 8 del vespre.

o Sortides per a passejar

§ Pel que fa a les sortides de menors de 14 anys, s’estableix una nova franja horària restringida de les 12 del migdia a les 7 de la tarda.

• Des de l’Ajuntament de Banyoles es demana als ciutadans que respectin les mesures dictades pel govern de l’Estat, que és qui té les competències, i limitin els seus moviments als que permet la normativa del govern estatal, malgrat ens pugui generar dubtes. En aquest sentit, l’Alcalde Miquel Noguer ha destacat que “hem de ser conscients que l’autorització per fer sortides per practicar esport o passejar per als majors de 14 anys és un primer pas endavant i, si ho fem bé, serà un pas important després de 50 dies amb restricció de moviments per l’estat d’alarma”. I ha afegit, “per tant, hem de ser respectuosos i ser conscients que és un pas que, si ho fem bé, en vindran més i ens permetran aixecar les restriccions, una vegada superat l’estat d’alarma”. Finalment, ha demanat “que els ciutadans apliquin el sentit comú en les seves sortides a partir de demà i facin cas a les autoritats sanitàries”.

FONT: ÀREA DE COMUNICACIÓ – AJUNTAMENT DE BANYOLES
Banyoles, 1 de maig de 2020

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!