Concerts d’Aigua

Amb el compositor i pianista Paco Viciana

Concerts d’Aigua a Banyoles

Concerts d’Aigua

 

Banyoles, 8 de novembre de 2019

La primera edició dels Concerts d’Aigua comptarà amb el compositor i pianista Paco Viciana
Es tracta d’un cicle de sis concerts de música clàssica amb formacions molt diverses, amb una actuació mensual, i que començarà el 17 de novembre.

La programació musical ha estat dissenyada per les Joventuts Musicals de Banyoles (JMB) i és una clara aposta pels joves talents i per la qualitat.

El Club Natació Banyoles (CNB) i les Joventuts Musicals de Banyoles (JMB) han presentat avui la primera edició dels Concerts d’Aigua a la sala de socis del CNB. El Club Natació Banyoles, que l’any 2025 complirà 100 anys de vida, s’ha proposat recuperar i reivindicar l’històric vessant cultural que va tenir en la dècada dels anys 60 i 70 promovent els Concerts d’Aigua, una nova activitat que se suma a l’àmplia oferta existent ja a la nostra ciutat. Concretament, organitzarà un cicle estable de concerts de música clàssica al llarg de la temporada 2019-2020 gratuïts i oberts a tothom que tindran lloc els diumenges a les 12 del migdia a la sala d’actes del CNB. La primera audició, a càrrec del guitarrista Javier Lucío, tindrà lloc el pròxim 17 de novembre.

A l’acte de presentació hi han assistit Toni Bramon, Vocal de Cultura del CNB, i Rafel Juanola, president de les JMB. Segons afirma Bramon, amb els Concerts d’Aigua, que es realitzaran des del mes de novembre fins al mes de maig, “es pretén traslladar la música clàssica a nous escenaris que no siguin un auditori i acostar-la a altres públics de manera més propera i íntima” perquè, així, “es pugui assaborir amb tots els sentits”. Bramon també ha destacat que després de cada recital es servirà un vermut a la terrassa de la mateixa sala d’actes amb vistes a l’Estany i s’ha mostrat “molt satisfet” de la col·laboració amb l’entitat musical per aquest projecte.

La programació musical ha estat dissenyada per Joventuts Musicals de Banyoles (JMB) i, en paraules del seu president, Rafel Juanola, “és una clara aposta pels joves talents i per la qualitat, de la mà d’artistes i grups emergents del panorama musical del nostre país”. Juanola ha detallat que els concerts duraran entre 45 i 60 minuts i ha remarcat el concert extraordinari que oferirà el compositor i pianista Paco Viciana el 15 de desembre. Viciana ha compost una obra exclusiva per a l’ocasió titulada Llums dins l’aigua, que es combinarà amb poemes de Josep Navarro Santaeulàlia.

Aquesta és la programació completa:
• 17 de novembre Javier Lucío, guitarra.
• 15 de desembre Paco Viciana, piano.
• 16 de febrer Bernat Català, piano.
• 8 de març Dúo Vallés-Vera, saxo i piano.
• 26 d’abril Olga Morral, acordió.
• 17 de maig Dúo Melómano, soprano i guitarra.

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!