CORONAVIRUS I RACISME

Molta gent racista que l’utilitza per justificar la seva discriminació i ignorància

CORONAVIRUS I RACISME

Bon dia a tothom. Avui us parlarem d’un del temes més importants d’aquests dies, un tema dels quals n’heu sentit tots a parlar: el coronavirus, també anomenat COVID-19. 

 

Tots sabem que, per molt poc mortal que sigui, s’han de prendre precaucions en contra d’aquesta malaltia. El coronavirus és mortal sobretot per persones grans o amb problemes de respiració, i s’ha d’evitar que aquestes persones l’agafin. A més, el sistema de salut pública s’està saturant, i no es pot tractar a tothom.

Però tot això ja ho sabeu (si més no, fins a un cert grau), així que ara passarem a un tema que es parla bastant poc relacionat amb el COVID-19. Un dels molts problemes que porta aquest virus és que hi ha molta gent racista que l’utilitza per justificar la seva discriminació i ignorància. Un dels exemples més obvis és Donald Trump, president dels Estats Units, que ha decidit anomenar-lo “el virus xinès”. De manera més propera, també hem sentit comentaris racistes fets per gent del nostre voltant: “putos xinesos, que ens porten el virus”, “no tornaré a anar mai més a cap restaurant xinès”, “a veure, és culpa seva per menjar-se ratpenats”… i coses per l’estil.

 

Per què és vàlid fer comentaris així? A veure, totes les malalties neixen en algun lloc, bé sigui Xina, Estats Units o Gran Bretanya… Tot i així, si el coronavirus hagués nascut en els últims dos llocs, realment sentiríem tants comentaris racistes? O la gent s’apiadaria dels països de l’oest? Cal pensar en el que diem abans de dir-ho: el que diem pot ser enormement ofensiu, i una malaltia no justifica això de cap manera.

 

Finalment, cal parlar d’una tema que no té tant a veure amb el racisme com amb la responsabilitat de cadascú com a persona: recordeu que el país està en confinament. És molt important no sortir al carrer si no és completament necessari: podríeu contagiar altres persones, o contagiar-vos a vosaltres mateixos.

 

Recordeu, bàsicament, això: no sortiu de casa, beveu molta aigua, renteu-vos les mans, i feu el possible per no contagiar-vos.

 

Fins una altra.

Our Generation

VOLS COL·LABORAR?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns! 

EL QUE NECESSITES A un sol clic