Covid-19, Vitamina-D i cria d’animals de pastura

Planeses Agricultura Regenerativa

Davant del col·lapse del sistema sanitari provocat per la pandèmia de la Covid-19, l’objectiu principal al qual van encaminades totes les mesures del govern és reduir la transmissió del virus. Això no garanteix que no acabem sent contagiats. El que busquen aquestes mesures és que el contagi no es doni de manera concentrada en el temps, tornant a produir un col·lapse del sistema. Però, si aquestes mesures finalment funcionessin, és probable que acabem sent contagiats. Doncs, què podem fer perquè els efectes de la Covid-19 siguin el menys greus possibles en la nostra salut?

Covid-19, Vitamina-D i cria d'animals de pastura
Un estudi de la Universitat de Boston ha trobat que nivells alts de vitamina D redueixen el 52% les probabilitats de morir per causa de la Covid-19. Aquesta vitamina juga un paper important en l’enfortiment i augment de la capacitat del sistema immunològic i, també, en el control de les inflamacions. La vitamina D és la vitamina del sol. El cos la sintetitza a partir de la reacció de la llum ultraviolada del sol amb el colesterol. Però, per a un bon funcionament, la vitamina D necessita la presència de les vitamines A i K.

Llavors, com podem obtenir una quantitat suficient i equilibrada d’aquest grup de vitamines? A banda de prendre el sol, podem augmentar la quantitat de vitamina D i dels nivells equilibrats de vitamines A i K, prenent aliments on aquestes vitamines es trobin de forma concentrada. I els concentradors d’aquestes vitamines, que provenen del sol i de les plantes verdes, són els animals. Un animal criat en condicions que pugui accedir al sol i a les plantes verdes durant tot el seu creixement, o sigui criat en una pastura ben gestionada, anirà acumulant vitamines A, D i K en els seus òrgans de reserva, que són principalment el greix i les vísceres. Així, la manera natural com podem obtenir concentracions més grans i equilibrades d’aquestes vitamines és incorporant a la dieta quantitats abundants (raonables) de fetge, ous, mantega (i altres derivats làctics sencers), sempre d’animals criats en pastura.

A Planeses criem tots els nostres animals en pastura perquè puguin oferir-te sempre el màxim valor nutricional i, en concret, nivells alts de vitamines liposolubles A, D i K. Pots trobar una contribució especialment important en el nostre paté de fetge de pollastre de pastura, els nostres confitats amb greix de pollastre de pastura, els nostres ous de pastura o els nostres làctics de vaques alimentades 100% amb pastura (sense pinso ni cereals). Per a moments amb requeriments especialment importants, el complement natural tradicionalment ha estat l’oli de fetge de bacallà (això no ho criem a Planeses!). Si heu de fer servir complements que no siguin d’origen natural. Consulteu un nutricionista per a evitar problemes de sobredosis.

VISITA

I per acabar tornem a proposar una visita a la nostra granja el diumenge 8 de novembre a les 11 h.

És una visita pensada per a persones adultes que vulguin conèixer de primera mà el nostre projecte i com treballem a Planeses.

Cal reservar* lloc per a la visita:

*Reserva a la nostra botiga La Taula:
c.Hospital, 13 – Banyoles.
L’horari de la botiga:
Dilluns a dissabte:
de 09 a 14 h i de 16:30 a 20 h

VOLS COL·LABORAR?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!