Cracòvia

Els top 10

1. Per 4€, menja a un ‘bar de llet’ tradicional de l’època comunista. Per exemple, al Mleczny Południowy. Tasta els pierogui (raviolis), els rotllos de col, la sopa del dia… i beu la beguda de fruits vermells. Cuina típica polonesa casolana on seràs l’únic turista.

Cracòvia Cracòvia

2. Troba el chakra (una de les sis pedres misterioses llençades pel déu hindú Shiva, font d’energia extraordinària) amagat al castell Wawel. Aprofita per visitar-lo i passejar per la vora del riu Vístula.

Cracòvia Cracòvia
3. Admira l’edifici multifuncional Cricoteka, situat a una antiga central elèctrica, juga amb reflexos i percepció, canviant la seva forma segons l’angle o l’hora del dia, ja que té miralls i materials reflectants a la façana. A l’interior: impressionant obra de l’artista polonès Tadeusz Kantor.

Cracòvia Cracòvia
4. Al·lucina amb l’art contemporani del MOCAK: Museu of Contemporanian Art Kracow.

Cracòvia Cracòvia
5. Berena pancakes dolces i saldades al Naleśniki.

Cracòvia Cracòvia
6. Visita la plaça del Mercat. A les hores en punt, al campanar de l’església de la plaça, un trompetista toca la tradicional melodia Hejnał Mariacki.

Cracòvia Cracòvia
7. Restaurant hipster Marchewka z Groszkiem molt agrdable per sopar-hi. Cuina polonesa.

Cracòvia Cracòvia
8. Preneu una copa al preciós Singer bar, ple de màquines de cosir.

Cracòvia Cracòvia
9. Gaudeix l’ambient de Plac Nowy, al barri jueu Kazimier. Tasta el tradicional zapiekanki (pizza de pa) a un dels estants de menjar de la plaça. Aprofita per visitar el barri i recórrer la cruel història del poble jueu a Cracòvia. El monument ‘33 + 37 cadires de ferro o bronze que simbolitzen la mort tràgica i els seients buits dels jueus desapareguts, posa la pell de gallina.

Cracòvia Cracòvia
10. Ganes de ballar? A la mateixa plaça Plac Nowy hi ha l’antic pub Alchemia. Bons djs, música en viu i molt bon ambient.

 

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!