Cristina Gonzalo Bellapart i Irene Toca Vinyoles

 

 

soc fang espai ceramic taller de ceramica girona salt


Les banyolines obren “SOC FANG · espai ceràmic“, el primer coworking de ceràmica de la província de Girona, a Salt, un espai on amants i professionals de la ceràmica podran practicar l’activitat. 


Per què la idea de “coworking” ?

IRE: La idea de crear un taller de ceràmica compartit ha sorgit de la necessitat i problemes que ens trobàvem a l’hora de fer creacions amb fang a casa o a l’escola.

CRIS: Per exemple, si vas a una escola – taller, tens uns horaris delimitats un o dos dies a la setmana, i no pots fer més hores de les estipulades. Sovint, teníem ganes de practicar més i havíem d’esperar a tornar a tenir classe.

IRE: Quan podíem practicar a casa no era còmode, per la brutícia que genera l’activitat, perquè no teníem totes les eines, o pocs fangs…

Cris: O calia anar fins a la Bisbal a coure les peces, al nostre taller tenim un forn!


On heu après a fer ceràmica?

CRIS: Jo vaig començar a la Pica i, després, a la Bisbal, a l’Escola de Ceràmica, on hi vaig fer un intensiu.

IRE: Jo vaig iniciar-me amb una ceramista japonesa establerta a Barcelona, la Motoko. I durant anys amb la Núria Negre, a la Vall del Llémena, on encara em continuo formant. També he començat a l’Escola Municipal d’Art de Girona – La Mercè, amb la Provi Casals.

CRIS: En realitat, totes dues encara estem aprenent. Per això ens agradaria que entre els usuaris de l’espai, quan sorgeixin dubtes, poguéssim trobar ceramistes professionals que ens vinguin a fer master classes al nostre espai, i beneficiar-nos tots.


Quins serveis oferireu?

CRIS: Oferim lots d’hores adaptats a les necessitats de cada persona i es poden gastar en una franja horària molt àmplia.

IRE: També, tenim una botigueta amb eines i fangs a disposició dels usuaris. I servei de forn.

CRIS: I tenim un aparador petit on vendrem les peces dels ceramistes que vinguin al taller compartit.


Quanta gent hi podrà treballar?

IRE: De moment tenim espai per a 15 persones que poden venir a modelar a la vegada.

CRIS: I dos torns, que si hi ha demanda, en posarem més.


si una persona no ha fet mai ceràmica?

CRIS: Ens agrada insistir que no som escola de ceràmica, però si una persona no n’ha fet mai, la convidem a agafar un lot d’hores per a iniciació, que ens digui quina peça voldria fer i nosaltres la guiarem amb el que sabem.

IRE: També que estiguin alerta a les nostres xarxes socials, per les propostes que anirem fent.


Per què a Salt?

IRE: Vam buscar espai a molts llocs, però aquí vam trobar el local que més s’ajustava al nostre pressupost i necessitats.

CRIS: A la província de Girona no hi havia cap taller compartit de ceràmica i Salt és un lloc estratègic. El taller està al carrer Major 272, i al davant hi para un bus, l’L3, que ve directament de l’estació de busos de Girona, així que és fàcil venir-hi amb transport públic. I per la gent de fora que ha de venir amb cotxe, estem molt a prop de la sortida de l’autopista i hi ha aparcament gratuït a menys de 5 minuts caminant.


Molta sort!

CRIS I IRE: Gràcies!

VOLS COL·LABORAR?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns! 

EL QUE NECESSITES A un sol clic