Cristina Torres Encinas

 

Cristina Torres Encinas

Cristina Torres Encinas

 


Des de fa 7 anys que viu i treballa a Banyoles, on hi va venir a parar per amor. És promotora i gestora cultural des de fa més de 20 anys, dedicant-se a programar, organitzar, crear, assessorari produir festivals i diferents esdeveniments culturals.


 

L’HAM: Què has fet com a gestora i promotora cultural?

CRISTINA: Durant una època, vaig ser mànager de Blaumut, Elena Gadel, Joan Rovira… entre d’altres. I fa més de deu anys vaig fundar l’empresa TEM Productions, que des d’en fa set, té seu a Banyoles.

L’HAM: Parla’ns de Tem Productions?

CRISTINA: És una petita empresa familiar on creem projectes realment espe- cials en entorns singulars, de gran bellesa arquitectònica, històrica i paisatgística, i manifestant en tot moment el nostre compromís i activisme social i cultural. Hem participat en més de 30 projectes a través dels nostres festivals.

L’HAM: Per exemple?

CRISTINA:  El Festival de Músiques Sensibles a Barcelona, que l’any 2019 va rebre el premi FEST com a Millor festival en igualtat i diversitat de gènere d’Espanya. Aquell any, per culpa de la pandèmia, va ser el darrer. A veure si el reprenem!

També organitzem el Talarn Music Experience (que es realitza al Pallars Jussà) i el Festival Portalblau de l’Escala, que dirigeixo des de fa dos anys.

L’HAM: Així que Portalblau es dirigeix des de Banyoles!

CRISTINA: Sí! El recomano molt. Oferim una programació eclèctica, i de qualitat que inclou música, dansa, poesia, teatre, literatura, i tota mena de representacions artístiques destinades a tots els públics. És un festival compromès cultural, social i mediambientalment.

L’HAM: Sembla molt especial…

CRISTINA: M’agraden els projectes amb ànima, i poso la meva a cada festival. Crec en els valors humans i en les petites aportacions que dia a dia fan possible els canvis, canvis necessaris per fer entre tots una societat més justa i equilibrada. I encara queden canvis per fer.

L’HAM: Parlant de justícia social, ja que el març es commemora el Dia Internacional de les Dones, com és ser dona en aquest sector?

CRISTINA: A voltes és força complicat. Ens pensem que tenim coses resoltes, però, malauradament, ens queda molt camí! En tot moment poso de manifest que la cultura és una gran i efectiva eina de transformació social. La música i l’art en totes les seves expressions, són elements necessaris, imprescindibles i efectius en la transmissió dels valors humans.

L’HAM: Banyoles i cultura, la teva opinió crítica?

CRISTINA: Jo soc de les que crec que Banyoles és el millor poble del món! És un museu a l’aire lliure: l’Estany, els recs i les pesqueres… Tenim sort!

Penso que hi ha una nombrosa proposta cultural, però, ja que em demanes que sigui crítica, opino que queda feina per fer! Trobo a faltar propostes per als més joves, més variades i que arribin a més públic…

L’HAM: Moltes gràcies i espero continuïs fent molts projectes!

CRISTINA: A vosaltres!

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!