Cuidar de la vellesa: sentir l’experiència al cor de la bellesa

Imatge (logo) d’Amics de la Gent Gran, extreta de la web de la Fundació.

 

La vellesa és una etapa que debades volem (des)conèixer, abans de viure-la. Sigui per por, o potser a causa del rebuig, malauradament, amb freqüència solem associar-la a una actitud vital decaiguda i a la fretura d’activitat. Consegüentment, les competències emocionals semblen quedar despullades, en el nostre imaginari, d’aquesta part del tram vital: un cor vetust ens recorda el silenci, la soledat i la tristesa, i no sempre l’escoltem ni estem predisposats a parlar-hi. Entre d’altres entitats, la Fundació Amics de la Gent Gran (Barcelona) recupera el sentit de l’acompanyament des del cor, a fi de lluitar contra la solitud no desitjada dels qui més anys han viscut. Són moltes les històries teixides entre usuaris i voluntaris de l’entitat, relats que deixen empremta i recorden que els més grans, amb la pell vestida d’experiències que fan història, planten llavors d’on broten flors úniques i precioses: flors que mai no marceixen, i que ens fan sentir plenes i lliures. Aquest és el cas de la Maite, usuària d’Amics de la Gent Gran. Si el seu propòsit, en entrar a l’entitat, era rebre estones de companyia i placidesa, ella, inconscientment, ens aporta coses d’un alt valor. Gràcies, Maite, per tenir una capacitat immensa d’estimar i, també, per conservar la intrèpida mirada amb què descobreixes l’aventura de viure. Ens fas veure el món més bonic i ens recordes que les generacions joves hem d’aprendre a transformar el racó relegat als grans en un vast espai d’on brollin saviesa i sensibilitat.

Per a més informació, podeu visitar la web d’AAGG: https://amigosdelosmayores.org/es/soledad-vejez (Data de consulta: 10.06.2022).

Marta Mitjans Puebla

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!