Cuidar-se la pell sense residus

Cuidar-se la pell sense residus
Cuidar-se la pell sense residus

La pell és l’òrgan més gran del cos i molt extens el que es podria dir sobre ella i la seva cura. Aquí em centraré en una ínfima part de la temàtica donant imputs per a un gir en la cura propia sense haver d’utilitzar productes que el mercat ens ven. Cuidar-se la pell sense residus

La pell, com cada part del cos, existeix amb relació a la resta del cos i formant part d’aquest tot que som cada un de nosaltres. Així a través del tipus de pell que tenim, podem segons la medicina higienista, la naturopatia i tantes altres doctrines mil·lenàries arreu del món, esbrinar quin és el nostre estat intern. Una pell deslluïda, mate, que s’asseca i es pela amb facilitat mostra una qualitat interna ben diferent d’una pell nodrida, homogènia i vital.

Cuidar la pell per fora ens permet mantenir, netejar i nodrir aquesta frontera entre l’interior físic i l’exterior i ajudar-la en les seves funcions.  Així i tot, cuidar-nos per dins tindrà repercussió directa amb la seva qualitat i salut dels teixits.

Com podem ser més autònoms en la cura de la pell? Molts productes del mercat ja ho sabem, contenen tòxics per a donar, color, textura, olor, per a conservar millor el producte (com ara fungicides), per a controlar la densitat i l’aglomeració dels ingredients durant els quatre anys de vida del producte (de mitjana) entre d’altres. Aquests productes que constitueixen una part important del que hi ha a l’interior de l’envàs, entra dins de la nostra pell i per osmosis passa al rec sanguini. Quan ens dutxem o desmaquillem per exemple, les restes d’aquests productes van a l’aigüera i d’allà al mar on ja s’han trobat alteracions en l’ADN del plàncton marí, base de la cadena tròfica marina, a causa de compostos presents en la cosmètica comercial. Cuidar-se la pell sense residus

A la comarca tenim botigues que tenen productes ecològics de qualitat als que podem accedir fàcilment i que són infinitament més saludables per a nosaltres i per al medi. També però, podem ser més autònoms i alguns dels productes fer-los al nostre gust personal a casa, amb ingredients triats.

Tots els productes per al cos els podem fer a casa amb relativa facilitat, avui deixaré una recepta del meu repertori per si és d’utilitat per a vosaltres i si us he picat la curiositat, a internet podeu trobar moltíssimes receptes naturals i de km0 i persones que ens comparteixen com fer-les, així que ànims, espero que ho gaudiu!

Mascareta de Mel – recepta:

 

La mel ha estat utilitzada des de fa mil·lennis en la cosmètica per les seves Grans virtuts. Se li atribueix virtuts hidratants, exfoliants, nodreix deixant un to saludable, és apte per a tota mena de pells inclús les més sensibles, antibacteriana…

  1. Agafem doncs un parell de culleradetes de mel a la mà, l’escalfem una mica amb els dits i apliquem sobre la cara. Deixem actuar uns 10 min. I rentem amb aigua tèbia. Així de senzill! Veuràs els canvis en la teva pell.
  2. Si li vols donar una intenció més exfol·liant, pots barrejar-la amb argila.
  3. Si vols netejar l’acné, pots afegir-hi llimona i una dent d’all matxucat.
  4. Si vols hidratar una pell seca ports barrejar-i unes gotetes d’oli d’ametlles dolces.
  5. Per a una pell sensible, barrejar-hi una mica de polpa d’àloe vera.

Laia Riart i Soler- Residu Zero

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!