Demà els centres educatius de Banyoles

Demà els centres educatius de Banyoles

extremar les precaucions davant el temporal
Fonto: El Punt – Avui

 

NOTA INFORMATIVA

ACTUALITZACIÓ 19H

Seguint les indicacions dels departaments d’Educació i d’Interior de la Generalitat d’evitar desplaçaments i recomanar que els centres educatius de les comarques del Gironès, la Selva, el Pla de l’Estany, l’Alt Empordà, el Baix Empordà i també el Ripollès i la Garrotxa, es mantinguin tancats demà dijous, l’Ajuntament de Banyoles ha acordat que els centres educatius de Banyoles continuïn tancats durant tot el dia de demà, principalment perquè no es pot garantir en condicions el transport de tots els alumnes dels centres. Aquesta mesura afecta les escoles bressol i de primària i els instituts de secundària, la UEC Banyoles, l’Escola Oficial d’Idiomes, l’Escola d’Adults CFA Pla de l’Estany, l’Escola Municipal de Música de Banyoles i l’Aula de Teatre.

En aquest centres les activitats lectives, extraescolars i menjador queden suspeses. Igualment, el Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha suspès el transport escolar. També s’ha anul·lat la xerrada prevista per demà dijous al vespre dins el programa ‘Eduquem en família’ a l’INS Pla de l’Estany.

Des de l’Ajuntament de Banyoles es demana màxima prudència als veïns i veïnes perquè la previsió anuncia que la situació pot tornar a empitjorar en les properes hores i recomana que se segueixin les indicacions dels cossos d’emergències. El pla INUNCAT està activat en fase d’emergència al Pla de l’Estany. A més, es recomana que s’extremi la precaució en la circulació de vehicles en cas de pluges intenses per la possibilitat que les tapes de la xarxa de clavegueram municipal surtin de lloc per la pressió de l’aigua.

La circulació al Passeig Darder es manté tallada preventivament des de la cruïlla amb el passeig Mossèn Constans fins a l’alçada de l’estanyol del Vilar.

Des de l’inici de l’episodi de pluges dilluns a la tarda, s’han recollit prop de 170 litres per metre quadrat a Banyoles. El nivell de l’aigua de l’Estany ha crescut 32 centímetres respecte ahir al vespre i l’aqüífer que nodreix l’Estany es troba al seu màxim de capacitat. L’Estany es manté únicament desbordat en dos punts al parc de la Draga i a la zona del Club Natació Banyoles, on l’alçada és més baixa respecte a la mota. A la zona de la Draga l’aigua s’evacua de forma natural a les cubetes del parc. Pel que fa als recs i rieres, s’ha normalitzat la situació del matí.

Les comportes es van obrir parcialment i de forma preventiva divendres al matí i des de dilluns a primera hora del matí es van obrir totalment per garantir l’evacuació de l’aigua de l’Estany. En el que portem d’episodi de temporal de pluja i vent, ha pujat prop de 50 centímetres. Cal recordar que cada centímetre són 12 milions de litres d’aigua.

Banyoles, 22 de gener de 2020

Ajuntament de Banyoles – Oficina de Comunicació

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!