Demba Sow Banora 

 

Demba Sow Banora és Babaflow (@ats.babaflow)

 


Demba Sow Banora, banyolí d’origen senegalès, és Babaflow (@ats.babaflow) , el nom artístic que utilitza com a compositor, cantant, productor i tallerista que té un piló de projectes en efervescència.


Explica’ns el nou àlbum d’afrobeat.

Vaig començar a compondre lletres sobre instrumentals d’afrobeat l’any 2017, un dels estils musicals que em representen, ja que aquest estil musical va néixer a Àfrica als anys 70 i a mi m’ha acompanyat tota la vida. Finalment, aquest agost ha sortit el meu nou àlbum d’afrobeat ”Control” a l’Spotify. 

Col·labores amb altres artistes?

El mes passat va sortir el nou tema “ROOTS” col·laboració amb la Genni (cantant) i Aleks Locksmith (productor).

Hem fet una cançó guapíssima on hem decidit girar la història: en el videoclip interpretem una petita paròdia on podeu veure com la Genni i jo fem de terratinents en l’època de l’esclavitud i on l’esclau en comptes de ser negre és blanc. Parlem de les nostres arrels, de ser autèntic amb un mateix, fidel als nostres somnis com a artista, encara que les coses no siguin fàcils lluitar pel que volem sense rendir-nos i sense perdre les nostres arrels.

 

Pels que no et coneixen, quin és el teu estil musical?

M’identifico amb el moviment hip-hop i disposo d’un gran ventall d’estils musicals: rap, trap, drill, afrotrap, afrobeat, dancehall, reggae, dup, etc.

Componc i canto en català, castellà i fula, la meva llengua natal.

Quina és la teva relació amb Banyoles?

Vaig néixer a Badalona però amb 5 anys em vaig mudar i a Banyoles, on hi he viscut la infantesa i adolescència, amb els meus pares i germans. Ells encara hi viuen. Jo visc a Palafrugell, però dins del meu cor hi ha Banyoles.

Què és el taller de rap Ritme&flow?

És el meu projecte de creació musical que imparteixo al Palau de la Música Catalana, on treballo de tallerista. És un taller que introdueix els joves al rap, ajudant a canalitzar les emocions i pensaments de forma artística i respectuosa a través de la reflexió, la crítica social, la rima, la música i el flow, conscienciant en valors, analitzant la realitat social que ens envolta i des d’una perspectiva intercultural i de gènere. Treballant la creativitat, adquirint habilitats artístiques, d’expressió i desenvolupant el creixement personal, els joves són els protagonistes del projecte i s’ho passen bé mentre aprenen a improvisar i rapejar.

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!