DEMOCRÀCIA I LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ

Aquesta vegada hem decidit donar la veu a altres joves de Banyoles perquè tinguin l’oportunitat de compartir la seva opinió sobre la democràcia i la llibertat d’expressió a Espanya, un tema molt polèmic últimament.

Aquesta vegada hem decidit donar la veu a altres joves de Banyoles perquè tinguin l’oportunitat de compartir la seva opinió sobre la democràcia i la llibertat d’expressió a Espanya, un tema molt polèmic últimament. Aquí teniu el recull de totes les idees i pensaments que ens han transmès:

 

Ja fa temps que molts i moltes notem que en aquest país hi ha manca de democràcia, però aquests dies, sobretot, han sigut dies claus, dies que han fet notar molt més aquesta manca des del meu entendre. Jo sincerament ja havia assimilat que el dia de la sentència no tardaria a arribar, però així i tot va ser fort. Tot de cop vaig notar més que mai que s’havia de ser al carrer, que s’havia de protestar, des del meu punt de vista això era i és el correcte el que hem de fer, demostrar que no hi estem d’acord, que estem cansats, que volem que es respectin els nostres drets i llibertats per sobre de tot.

Maria Planella, 14 anys.

 

El que hem viscut aquests dies ha sigut en la meva opinió una total manca de llibertat d’expressió i manca de democràcia.

Penso que la resposta repressiva de l’estat a les manifestacions durant la darrera setmana ha estat una mala actuació i ha impulsat a més gent a sortir al carrer.

Penso que tothom és lliure de manifestar-se segons els seus interessos. Per dir el que penses no et poden detenir, insultar o odiar perquè ens trobem a un país on en aquest moment expressar el que una pensa és delicte i no hauria de ser així.

Trobo injust que ens identifiquin amb una minoria que fa actes vandàlics. Els manifestants pacífics hem demostrat amb les marxes i altres mobilitzacions que la nostra lluita es basa en la no-violència.

Joana Mundet, 14 anys.

 

Com hem pogut presenciar aquests dies amb la sentència de les Preses i les següents detencions de manifestants, Espanya si no ho havia fet abans, s’ha convertit en un estat amb zero llibertat d’expressió, sobretot per qui no segueix el “discurs” oficial.

A causa d’això, el jovent ens hem hagut d’organitzar per tal de poder contestar a les forces de repressió representades per la PN i la GC, amb l’ajut del conseller Buch i el cos de mossos.

Ara mateix l’única sentència que podem acceptar és l’absolució. Les preses no han comès cap delicte, i n’estic segur, que les organitzacions juvenils seguirem al carrer juntament amb tots els joves que s’hi vulguin afegir, per reivindicar els nostres drets i les nostres llibertats. Els joves seguim endavant amb les nostres idees i conviccions, passem a l’acció per defensar-les, amb l’únic objectiu de canviar la història.

Miquel Monti, 18 anys.

 

Que hagin empresonat injustament als presos polítics demostra que l’estat espanyol té por de la fermesa, de la dignitat i de la perseverança del poble català. Fa vergonya viure en un estat que es diu demòcrata però que a l’hora de la veritat no deixa votar l’autodeterminació de Catalunya, que acusa de malversació però repeteix eleccions, que ens diu violents als catalans i que ataca amb càrregues policials. Espanya hipòcrita!

Patllari Camps, 14 anys.

Aquest article creiem que és una prova més que els joves tenim molt a dir i a opinar. Podem assegurar-vos que en textos futurs tornarem a usar aquest recurs o un de semblant, ja que ens ha semblat un format d’article molt interessant per a l’objectiu pel qual els escrivim: donar visibilitat a la paraula i opinió dels joves.

 

Victor Robinson i Carla Güell

 

Recordeu que, si teniu qualsevol crítica o idea ens la podeu comentar a:

ourgenerationbny@gmail.com

I també ens podeu seguir a l’intagram, on som com a:

@ourgenerationbny

VOLS COL·LABORAR?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns! 

EL QUE NECESSITES A un sol clic