Desperate Housewives (2004)

Les sèries d’abans eren, com a mínim, diferents. Els hàbits dels espectadors eren incomparables: els capítols s’esperaven cada setmana davant la televisió per ser vistos amb la família i es comentaven als històrics fòrums de la “nova” internet, on naixien centenars de teories sobre com continuaria la sèrie, quin personatge es moriria o com acabaria Lost (2004).

El cinema dels matisos – Desperate Housewives (2004)
Drama, 2004-2012
Creador: Marc Cherry
Amb: Teri Hatcher, Felicity Huffman, Marcia Cross i Eva Longoria

Pot veure’s a Disney+.

Les sèries d’abans eren, com a mínim, diferents. Els hàbits dels espectadors eren incomparables: els capítols s’esperaven cada setmana davant la televisió per ser vistos amb la família i es comentaven als històrics fòrums de la “nova” internet, on naixien centenars de teories sobre com continuaria la sèrie, quin personatge es moriria o com acabaria Lost (2004). De fet, aquest era un dels punts principals que diferenciava les sèries de les pel·lícules: una sèrie t’acompanya i creixes alhora amb els personatges.

Desperate Housewives (2004) es va convertir en un èxit immediat. La trama segueix les vides d’un grup de dones en un suburbi californià aparentment tranquil, però que amaga molts secrets i intrigues.

La sèrie és remarcable per, com a mínim, dos punts. Per una banda, té una forma de narrar innovadora a l’època, donant veu a la víctima d’un assassinat al suburbi. Una narradora omniscient que va desvelant-nos detalls de Wisteria Lane, controlant els tempos de la serialitat i els esdeveniments.

Per altra banda, Marc Cherry també juga de forma sorprenent a l’hora de combinar gèneres i el que podria semblar una telenovel·la s’acaba convertint en una sèrie de culte per les seves trames de Madame Bovary. Amb una influència remarcable (Big Little Lies (2017), Emily in Paris (2020)), retrata l’altra banda de la vida de Mad Men (2007) sense renunciar a la tensió i al culte de The Sopranos (1999). Veieu-la espaiada, en tres o quatre mesos, i feu-vos grans amb les Mujeres Desesperadas.

Guillem Lloret i Triola
@lloretitriola

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!