EL PRAT DE LLOBREGAT

Molt més que l’Aeroport de Barcelona!

1. El Prat pot presumir de tenir 2 productes amb Indicació Geogràfica Protegida: el POLLASTRE I CAPÓ POTA BLAVA i la CARXOFA PRAT. Si la vostra visita, coincideix amb les Jornades Gastronòmiques, degusteu-los. En cas de no coincidir amb aquestes jornades, pots compar-los al Mercat Municipal!POLLASTRE POTA BLAVA DEL PRAT DE LLOBREGAT

 

CARXOFA DEL PRAT DE LLOBREGAT

2. Els camins del DELTA DEL LLOBREGAT travessen el Parc Agrari i porten a l’estany de la Ricarda i als espais naturals del riu, amb miradors per a l’observació d’aus aquàtiques, de la vida als aiguamolls i, fins i tot, pots observar els avions que aterren!

delta de prat llobregat

Mirador Prat de Llobregat
3. Les CASES D’EN PUIG són els habitatges més antics del Prat, del 1784.

Cases d'en Puig
4. L’ARTESÀ és l’edifici modernista més emblemàtic. Construït el 1919, avui acull el Cafè, que ofereix cuina de proximitat, i el remodelat Teatre. Vegeu la programació i el menú!

L'artesà
5. La CASERNA DELS CARRABINERS, des d’on es vigilava la costa, i l’edifici del SEMÀFOR, des d’on es comunicava amb el castell de Montjuïc, són dues construccions del segle XIX situades a la platja.

La caserna dels Carrabiners i el Semàfor
6. El CENTRE DE RECUPERACIÓ D’ANIMALS MARINS (CRAM) disposa d’instal·lacions dissenyades per al tractament de cetacis, tortugues i aus marines.

CENTRE DE RECUPERACIÓ D’ANIMALS MARINS

7. L’edifici protegit com a bé cultural d’interès local GRANJA LA RICARDA, de 1910, va ser la granja d’explotació lletera més important de Catalunya. Adquirida per AENA el 1992, les obres de l’ampliació de l’Aeroport van comportar que s’hagués de reconstruir a un altre lloc el 2007. Avui és un edifici protegit com a bé cultural d’interès local que mereix una visita.

Granja la Ricarda
8. La PINEDA DE CAN CAMINS, situada paral·lelament a la platja, és una de les arbredes més ben conservades del litoral català que alberga poblacions vegetals molt singulars, com precioses orquídies i algunes espècies rares de fongs.

PINEDA DE CAN CAMINS

Prat de Llobregat

9. Les CASES DE LA SEDA van ser construïdes a finals dels anys 1950s perquè hi visquessin treballadors de la fàbrica de La Seda de Barcelona. Des de fa molts anys hi tenen lloc les populars revetlles de sant Joan, referent lúdic de generacions senceres de pratencs i pratenques.
CASES DE LA SEDA .

10. El CÈNTRIC ESPAI CULTURAL, inaugurat fa prop de 10 anys, és un espai que aglutina la Biblioteca, l’Arxiu municipal, la Sala d’exposicions, el Gastrobar, i l’Auditori on tenen lloc, entre altres, els concerts de la Societat Coral Lo Llobregat de les Flors, fundada el 1892.

CÈNTRIC ESPAI CULTURAL,

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!