El preu de la violència masclista

violència masclista

Quan una dona pateix una situació de violència masclista, aquesta no es concentra i s’evapora al moment de l’agressió. És una violència que et travessa el nucli, et travessa la vida i te l’esquerda. I torna en forma d’espais, vincles, contactes corporals, imatges, objectes i mirades; que com cordons umbilicals et transporten a reviure el mal que s’estan sobreposant a tu.

L’any passat a Catalunya es van comptabilitzar 1.525 delictes contra la llibertat i la indemnitat sexual; 10.201 denúncies per violència masclista en l’àmbit de la parella i 2.459 en l’àmbit familiar; casos que no comprenen l’elevadíssima xifra oculta, però que evidencien que avui en dia hi ha una quantitat enorme de dones que destinen part de la seva energia a alliberar i transformar aquest dolor.

N’estem fartes. La violència masclista és una realitat que esquerda tota la societat i que deixa ferides molt profundes i complexes. I condemnem haver d’invertir part de la nostra vida per viure’n una en què això no se’ns mengi el present. Aquest i tots els 25N.

Marta Sala Tarradas – Feminismes

VOLS COL·LABORAR?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns! 

EL QUE NECESSITES A un sol clic