Ens mateu i us ens asseieu a sobre

estem fartes de ser valentes, vivim per ser lliures

Cent noranta paraules pel 8 de març. I en necessito més. Totes en necessitem més. Tant de veu, com de canvis, de justícia i d’espai. No ens podem aferrar a l'”han millorat moltes coses”, perquè si una supervivent d’abusos sexuals ha de lluitar per treure’s la culpa de sobre, per legitimar el seu dolor i el seu valor, dieu: què va bé?

Totes sabem que un home amb una ordre d’allunyament no se t’acosta perquè no vol, i el sistema que considera que el mal d’una violació prescriu no és just, sinó un insult. Sense passar per alt tot l’engranatge per fabricar-nos a mida: amb uns rols de gènere limitants, uns cànons de bellesa malaltissos i un saber estar que ens ridiculitza.

Estem alçades i rabioses perquè ens mateu i us ens asseieu a sobre. I no, avui no celebrem res, el clímax de la lluita en podríem dir. Totes hem viscut opressions que esfereeixen: siguin amenaces, mirades lascives, agressions, assetjament, anul·lació, abús psicològic i una llista que s’enfonsa fins al final de l’iceberg. És parlant-ne que comença el combat, però estem fartes de ser valentes, vivim per ser lliures.

Marta Sala Tarradas – Feminismes

Instagram: @ _linna._
Twitter: @ martasala99

VOLS COL·LABORAR?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns! 

EL QUE NECESSITES A un sol clic