Ensenyar a menjar

Si el nostre fill o filla es nega a menjar…

La majoria dels pares i mares han passat alguna vegada per aquesta situació: “No m’agrada, no em ve de gust…”. “Què” i “quant” es menja es converteix, sovint, en un camp de batalla. Aquí és quan els pares han de mostrar la seva capacitat per poder “controlar” aquests comportaments.

Si el nostre fill es nega a menjar, analitzem les causes (manca de gana, malaltia…). Si el vol cridar l’atenció, haurem de tractar de no donar-li més importància de la que mereix. En aquests moments, és millor intentar parlar d’altres temes que no siguin el menjar (la seva sèrie favorita, els seus amics…). És important que creem un ambient agradable a aquesta hora.

Els especialistes en psicologia infantil coincideixen en la idea que: si el nen es nega en rotund a menjar, no se l’ha d’obligar. El millor és aconseguir fer-li veure que tot ho fem pel seu bé, que si no, no serà un infant sa i fort.

Eviteu, en la mesura del possible, recompenses materials.

Procureu no servir-li massa quantitat de plats que no li agradin massa. Si està en una taula amb altres persones (un sopar familiar o d’amics) i el nen no menja, retireu-li el plat sense discutir, per passar al següent. Si després, a mitja tarda o a la nit té fam, li heu de recordar que no podrà prendre res fins a l’horari del següent àpat, perquè aprengui la lliçó.

Per descomptat, cal evitar que l’infant mengi cap llaminadura abans de menjar, o prengui algun tipus de beguda refrescant dolça, que li llevi la gana.

Per Redacció / AMIC – Tot Sant Cugat

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!