ERC BANYOLES DEMANA UNA AUDITORIA EXTERNA A L’AJUNTAMENT

EL GRUP MUNICIPAL D’ERC – JUNTS PER BANYOLES DEMANA UNA AUDITORIA EXTERNA A L’AJUNTAMENT DE BANYOLES

La demanda ve arran de la detecció de presumptes irregularitats en l’àrea d’obres públiques


El cap de l’oposició i cap de llista d’ERC – Junts per Banyoles, Jaume Butinyà, va demanar dimecres passat en roda de premsa una auditoria externa a l’Ajuntament de Banyoles. Des de la Biblioteca de l’Ajuntament, el grup va exposar que fa un any i mig que troben presumptes irregularitats entre l’execució i certificació d’algunes obres públiques fetes els últims anys i van avançar que farien tot el possible per aconseguir una investigació independent al consistori.

El principal grup a l’oposició també va fer públic que ja havien parlat del cas amb l’alcalde, Miquel Noguer, i van lamentar que des de govern s’hagués pres el tema amb certa tebior. Els republicans van assegurar que van trobar-se de seguida amb la interventora de l’Ajuntament per realitzar un exercici de transparència i bona gestió, però que la segona reunió amb l’equip de govern i el tècnic involucrat va trigar deu dies a ser convocada i sense l’assistència d’en Miquel Noguer.

En declaracions als mitjans, Jaume Butinyà va mostrar-se preocupat pel fet que les irregularitats no siguin un fet aïllat. “Podem afirmar que hi ha diverses obres a Banyoles on, presumptament, hi ha materials que s’han pagat i que no s’han col·locat al carrer. I això ens preocupa molt”. Butinyà també va aclarir que “aquest no és un tema personal contra el personal tècnic de l’ajuntament ni els responsables polítics. És tracta que la ciutadania en pugui treure l’entrellat a través d’una auditoria externa, amb transparència i dades públiques”.

ERC BANYOLES DEMANA UNA AUDITORIA EXTERNA A L’AJUNTAMENT

La demanda ve arran d’un seguiment i fiscalització d’aprop de l’acció de govern per part dels regidors d’ERC – Junts per Banyoles durant els primers dos anys de mandat. Els regidors republicans van afirmar que van començar fent-ho com un exercici de transparència i bona gestió però que, un cop van començar a trobar presumptes discordances, van aprofundir la seva feina fins el dia d’avui. Van assegurar que, tot i això, la seva feina només acabava de començar i que anirien fins el final per esclarir què havia passat amb les presumptes desviacions.

El grup municipal d’ERC – Junts per Banyoles ja va ser notícia durant el confinament quan van presentar al consistori un document de 65 propostes per a la reactivació econòmica de la ciutat de Banyoles -pla que va ser rebutjat per l’equip de govern-. També, juntament amb l’oposició, el grup va liderar l’elaboració d’uns pressupostos alternatius per a la ciutat que van ser presentats en roda de premsa el passat mes de desembre.

VOLS COL·LABORAR?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns! 

EL QUE NECESSITES A un sol clic