ERC BANYOLES ENTREGA 1000 € A CÀRITAS

 

ERC BANYOLES ENTREGA 1000 € A CÀRITAS, CORRESPONENT A LA REBAIXA DEL 15% DE LA RETRIBUCIÓ PER ASSISTÈNCIA DELS SEUS REGIDORS AL PLE MUNICIPAL

ERC BANYOLES ENTREGA 1000 € A CÀRITAS

La rebaixa va ser presentada en forma de moció conjuntament per tots els grups de l’oposició al ple del passat 21 de desembre i va ser rebutjada per l’equip de govern


El passat 29 d’abril, el grup municipal d’ERC – Junts per Banyoles va fer una visita a les instal·lacions de l’entitat social Càritas diocesana per conèixer de primera mà el seu dia a dia i fer-los entrega de 1000 €. La donació és el corresponent a la rebaixa del 15% de les retribucions que perceben els 5 regidors del grup republicà per l’assistència al ple municipal durant el termini que subscrivia la moció que finalment va ser rebutjada.

La rebaixa ja s’havia plantejat al Ple Municipal a través d’una moció presentada el passat 21 de desembre, que va ser rebutjada per l’equip de govern. ERC – Junts per Banyoles, conjuntament amb els altres dos grups municipals a l’oposició, Sumem Banyoles i Convivència i progrés, demanava que tots els regidors del consistori -tinguessin dedicació exclusiva, parcial o indemnització per assistències- fessin aquesta rebaixa per destinar-ne la reducció a mitigar els efectes de la crisi derivada de la covid-19 a Banyoles. Aquesta rebaixa aniria a donar suport a entitats socials de la ciutat.

Jaume Butinyà, portaveu del grup republicà, va posar èmfasi en la donació assenyalant la importància que els càrrecs públics facin un esforç per les entitats de caire social que han patit la crisi de la covid-19: “Nosaltres no hi som pels diners. Els bombers sabem de primera mà que, quan les crisis repercuteixen sobre la gent, les entitats socials sempre hi són. I ara, més que mai, cal donar-los un cop de mà des de les institucions, també a Banyoles.” Butinyà també va explicar que van escollir fer la donació a l’entitat Càritas diocesana per la seva feina a primera línia durant la crisi de la covid-19, però que no tanquen la porta a cap altra entitat de Banyoles.

ERC BANYOLES ENTREGA 1000 € A CÀRITAS

La moció, presentada a finals de l’any passat, va tenir el suport unànime dels vuit regidors que conformen la totalitat de l’oposició, però no va prosperar perquè l’equip de govern hi va votar en contra. Des del grup republicà s’ha animat a tots els regidors i regidores del consistori -tant els que són a govern en dedicació exclusiva o parcial, com a l’alcalde i els regidors a l’oposició- a fer el mateix gest amb altres entitats socials que hagin patit els efectes de la crisi de la covid-19 a Banyoles.

Aquest no és el primer cop que el grup municipal d’ERC – Junts per Banyoles fa una aportació a entitats de la ciutat. El passat mes d’octubre del 2019, arran de la sentència del Tribunal Suprem contra els presos polítics, els regidors van donar la retribució d’un ple extraordinari a entitats que defensen la República Catalana des del municipi com el CDR Banyoles o l’Associació de familiars de presos polítics.

VOLS COL·LABORAR?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns! 

EL QUE NECESSITES A un sol clic