ERC – JUNTS PER BANYOLES IMPULSA EL PROJECTE DE LA COOPERATIVA CULTURAL

ERC-JUNTS PER BANYOLES IMPULSA LA COOPERATIVA CULTURAL

ERC-JUNTS PER BANYOLES IMPULSA LA COOPERATIVA CULTURAL

El Grup Municipal va presentar per Sant Jordi l’espai que acolliria la nova biblioteca, un nou centre cívic i locals per entitats, entre d’altres.

ERC-JUNTS PER BANYOLES IMPULSA LA COOPERATIVA CULTURAL ERC-JUNTS PER BANYOLES IMPULSA LA COOPERATIVA CULTURAL

El passat divendres 23 d’abril, ERC – Junts per Banyoles va donar un nou impuls al projecte de la Cooperativa Cultura, presentant-lo com una proposta sòlida en una parada per Sant Jordi. El projecte, presentat per primer cop al programa electoral de les eleccions de l’any 2019, dibuixa una Cooperativa Cultural com a trampolí per fer de Banyoles la capital de la cultura.

Situada de forma estratègica a l’antiga seu de la Cooperativa Agrícola, l’edifici vol acollir la nova biblioteca, un nou centre cívic, locals per entitats, sales d’assaig per a grups emergents, espais per a reunions i trobades, una ludoteca i espais per exposicions. Els republicans plantegen aquesta nova Cooperativa Cultural com un indret de creació, trobada i aprenentatge per a tots els banyolins, banyolines i persones vinculades amb la vida associativa.

Jaume Butinyà, cap de llista d’ERC – Junts per Banyoles, assegura que “és una proposta sòlida i necessària per a la ciutat, ja que el creixement de població de Banyoles demana una oferta d’espais municipals a l’altura de la capital.” Així mateix, el republicà afirma que la Cooperativa Cultural ha de ser un projecte “que tiri endavant sí o sí, ja sigui convencent a l’equip de govern de la necessitat de fer-ho o a través d’una alternativa el 2023.”

Quant a la realització del projecte, el grup municipal ERC-Junts per Banyoles va exposar el gran avantatge que significa que el POUM recentment aprovat marquí la zona de la Cooperativa com a equipament públic, fet que millora la possibilitat de la seva compra, actualment en propietat de la Sareb. Així mateix, un altre gran avantatge el proporciona la composició d’edificis de la cooperativa, que permetria aprofitar alguns dels ja construïts i dur a terme el projecte en fases, facilitant-ne l’ús immediat.

Els republicans van afirmar que durant les setmanes vinents es reprendran les trobades –aturades per la covid-19- amb les diferents entitats banyolines per presentar el projecte que ja es troba redactat i dibuixat. L’ànim d’aquestes trobades, però, recau en l’escolta de les necessitats i propostes que tenen les diferents associacions per traçar de forma participativa la construcció de la Cooperativa Cultural.

ERC-JUNTS PER BANYOLES IMPULSA LA COOPERATIVA CULTURAL

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!