ESTEREOTIPS DE ROBA

Entre els adolescents es critica molt si algú no porta la roba “correcta”.

Hola a tothom! Som aquí per parlar d’un tema una mica menys dramàtic que el mes passat, però tot i així és un tema important. Si heu llegit el títol, comprovareu que són els estereotips de roba.

Entre els adolescents es critica molt si algú no porta la roba “correcta”. I quan diem “correcta” volem dir qualsevol peça de roba que no li agradi al grup d’adolescents que estigui criticant. Algunes de les crítiques més comunes que hi ha són “ai, ensenya massa” si una noia va vestida amb roba curta, però si porta roba llarga o ampla és que “sembla una monja”. O amb els nois “ai, aquest sembla marica” o “va de cani” si porta una roba determinada.

 

També hi ha l’assumpte de la roba “de noi” i la “roba de noia”. Per què un noi no hauria de portar faldilla si vol? Perquè és “tradició”? Ningú, ni la tradició, hauria de dictar com s’expressa cadascú. Al cap i a la fi, la roba és només una manera d’expressar-nos a nosaltres mateixos, i qui som nosaltres per aturar algú de mostrar qui realment és?

ESTEREOTIPS DE ROBA

Òbviament, la roba que portem és la nostra manera més palpable d’expressar-nos exteriorment. Així i tot, no hem d’oblidar que la manera de vestir d’una persona no determina la seva manera de ser o de pensar, i que no hauriem de tenir prejudicis en aquest sentit. Moltes vegades hem sentit comentaris com “ai, amb aquell/a no hi parlis, mira com va… no té pinta de ser gaire bona gent… “ només perquè una persona porti una peça de roba determinada.

 

El pitjor, però, és que això no només es dona en nens o adolescents, sinó que molts d’aquests comentaris o pensaments també els hem sentit en adults. Hem arribat a un punt en què hi ha casos on si una adolescent vol sortir de casa amb una peça de roba que els seus pares troben “inadequada” l’obliguen a canviar-se, donant-nos a entendre que hem d’ajustar els nostres gustos i preferències a el que vol la societat. A més, en la majoria de casos això passa en noies, de manera que s’ha convertit en una altra de les restriccions que prenen moltes dones per evitar els abusos o violacions.

 

A més, l’Internet ara permet que les modes es canvïin molt més ràpidament, ja que tothom se n’adona més o menys a l’hora del que és “guai” en aquell moment. La roba que està de moda ara canvia cada dos o tres mesos, i si algú no es pot permetre, o senzillament no vol portar la roba que s’anuncia durant aquell període, se la pot excloure o, en casos extrems, pot entrar en joc el bullying o assetjament.

 

Tot i així, sempre hi ha gent disposada a donar suport als que s’atreveixen a expressar-se tal com són, així que si ens coneixeu i mai us sentiu agredits per algú altre només per la roba que porteu, no tingueu por de parlar amb nosaltres, i us intentarem ajudar! Sigueu vosaltres!

OUR GENERATION – ESTEREOTIPS DE ROBA

VOLS COL·LABORAR?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!