Extremar les precaucions davant el temporal

Tots els serveis municipals estan activats des d’ahir

Extremar les precaucions davant el temporal

extremar les precaucions davant el temporal
Foto: El Punt – Avui

NOTA INFORMATIVA

L’Ajuntament de Banyoles demana extremar les precaucions davant el temporal de pluja i vent que des d’aquesta nit ha portat pluges molt intenses a la ciutat, especialment a primera hora d’aquest matí quan s’han registrat nivells alts de pluja molt intensa. Des de l’inici de l’episodi dilluns a la tarda, s’han recollit prop de 150 litres per metre quadrat a Banyoles.

Des d’aquesta matinada, el nivell de l’aigua de l’Estany creix molt ràpid. Les comportes es van obrir parcialment i de forma preventiva divendres al matí i des d’ahir dimarts a primera hora del matí es van obrir totalment per garantir l’evacuació de l’aigua de l’Estany.

El nivell de l’aigua havia pujat a les 9 del matí uns 30 centímetres en tot l’episodi del temporal de pluja i vent, 18 dels quals només aquesta nit. Cal recordar que cada centímetres són 12 milions de litres d’aigua. De moment, l’Estany no ha desbordat.

Algunes de les rieres d’entrada de l’Estany sí que s’han desbordat i això ha fet que el Passeig Dalmau i la zona del camp de futbol estigués ple d’aigua a les 9 del matí. Aquest fet ha provocat que preventivament s’hagi tancat la circulació al front d’Estany, des del Passeig Mossèn Constans fins a l’alçada de l’estanyol del Vilar.

La riera Canaleta està al límit de la seva capacitat i s’ha desbordat en algun punt, a l’alçada del carrer Ronda Canaleta, al polígon industrial de Mas Riera. El rec de Guèmol s’ha desbordat a la zona del Pla de l’Atmetller.

Als barris de Can Puig, Canaleta, Sant Pere i a la urbanització Els Pins la intensitat de la pluja ha fet que el clavegueram no hagi pogut absorbir l’aigua que queia i això ha provocat problemes de mobilitat en alguns dels carrers d’aquesta zona.

Es preveu que l’episodi de fortes pluges continuï al llarg del dia d’avui, especialment aquest matí i que es pugui reactivar aquesta tarda. És per això que l’Ajuntament de Banyoles demana als veïns i veïnes extremar les precaucions i reduir la mobilitat només als desplaçaments estrictament necessaris i que segueixin els avisos. Tots els serveis municipals estan activats des d’ahir per seguir el desenvolupament del temporal i s’ha activat també Protecció Civil i brigada de neteja. I preventivament ahir es va ordenar el tancament de tots els centres escolars per avui dimecres.

Banyoles, 22 de gener de 2020

Font: Ajuntament de Banyoles – Àrea de Comunicació

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!