Festival Dim-Arts arriba a la cinquena edició

El Festival Dim-Arts arriba a la cinquena edició en un format reduït i amb l’objectiu de donar suport al sector culturalFestival Dim-Arts arriba a la cinquena edició

 

  • L’Ajuntament de Cornellà del Terri ha impulsat la seva celebració per ajudar la cultura i després que la Festa Major s’hagués de suspendre per la crisi del coronavirus.
  • A diferència d’altres edicions, només s’han programat actuacions musicals, l’aforament serà limitat i tindrà lloc sota unes estrictes mesures de seguretat.
  • Jordi Escandell, regidor de cultura, explica que “les condicions sanitàries ens permeten organitzar-lo” i destaca “el caràcter feminista” del cartell de l’edició d’enguany.

Malgrat l’allau de cancel·lacions i ajornaments de tota mena d’actes culturals que s’han multiplicat en tot el país arran de la pandèmia del coronavirus, l’Ajuntament de Cornellà del Terri ha apostat decididament per tirar endavant la cinquena edició del Festival Dim-Arts i aportar el seu granet de sorra al fet que la cultura es torni a posar en funcionament i, en paral·lel, per mantenir un esdeveniment molt arrelat i esperat per la gent del municipi, que va veure com la Festa Major es va haver de suspendre en ple confinament. Això sí, l’edició d’enguany no serà com les anteriors. En primer lloc, perquè el format habitual s’ha simplificat. També perquè s’ha reduït a 90 persones l’afluència de públic al recinte on tindran lloc els quatre concerts programats (la capella de Sant Antoni) i, finalment, perquè s’aplicarà una normativa i unes mesures de seguretat molt estrictes per evitar contagis.

La decisió de mantenir les actuacions, segons explica el regidor de Cultura Jordi Escandell, respon a la voluntat del consistori de “donar més que mai suport al món de la cultura en aquests moments difícils i no deixar a la ciutadania sense un altre esdeveniment molt estimat”, en referència a la suspensió de la Festa Major. “El festival Dim-Arts congrega molta gent del nostre poble i de municipis dels voltants pel seu format, ubicació i la qualitat dels artistes que ens visiten, i per aquest motiu vam decidir que aquest estiu es fes, sempre que es donessin les condicions sanitàries necessàries”, afegeix Escandell, que destaca també el “caràcter feminista” del cartell d’enguany, en què les actuacions aniran a càrrec de dones o de grups en què una dona té un paper predominant.

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!